Un preot din Vaslui, consatean cu barbatul acuzat de uciderea lui Petrisor, baiatul de 14 ani omorat in bataie, ii ia apararea presupusului criminal. Parintele Stefan Iulian a avut o reactie publica aspru criticata de oameni, carora nu le-a venit sa creada cinismul de care a dat dovada.

Preotul Stefan Iulian este un apropiat al familiei lui Dan Micnea, patronul acuzat de uciderea copilului de 14 ani. Intr-un comentariu postat pe pagina de Facebook a suspectului, si-a exprimat sustinerea fata de agresor si a pus la zid familia lui Petrisor, carora le pune la indoiala insasi suferinta.

„Lucrurile nu raman niciodata neresplatite; Indiferent daca sunt bune, ori rele! Curaj! A fost o incercare mare, dar impreuna cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treceti peste! Si nu uitati ca aveti si prieteni! Si nu pot dusmanii sa distruga cat pot cladi prietenii si prietenia. Asta e ce conteaza. Va suntem aproape!”, a transmis parintele Stefan Iulian, conform Adevarul.

Lucrurile nu s-au incheiat aici. Comentariul clericului a starnit reactii din partea celorlalti utilizatori, care, asa cum se obisnuieste in mediul online, au inceput sa ii ceara socoteala si sa il acuze pe paroh de cinism.

„Acest copil, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, daca nu era situatia aceasta, va asigur ca facea lucruri in urma carora ar fi suferit multi oameni (cum au suferit si pana acum)”, a justificat preotul, amintind de incendierea magazinului barbatului care si-a cautat dreptatea cu parul.

„Sunt multe de spus, acum toti cei „din familia” copilului, care nu-l recunosteau pana acum, acum se dau la televizor plangand. El o sa fie pedepsit pentru fapta”, a mai scris clericul.

coral