Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a anuntat ca a fost chemat, joi, la DIICOT, in legatura cu dosarul evenimentelor din 10 august 2018, el precizand ca are calitatea de martor si ca va aduce noi lamuriri.

"Au venit si mi-au inmanat citatia, astfel ca am fost instiintat ca am fost chemat la DIICOT in cauza cercetarilor din 10 august maine (joi – n.red.) la ora 10:00. Din cate observ, DIICOT se grabeste sa lamureasca lucrurile, ceea ce ma bucura foarte tare, pentru ca este momentul sa vedem cine si cat a fost implicat in evenimentele din 10 august. (…) Declaratia mea de maine va aduce noi lamuriri privind evenimentele din 10 august. Am calitate de martor", a afirmat miercuri Aurelian Badulescu.

Badulescu a mai fost audiat in februarie in legatura cu evenimentele din 10 august 2018, de la protestul desfasurat in Piata Victoriei.

"Le-am explicat procurorilor ca am obosit pe strada oamenii sa ma faca parte a anumitor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie lucrurile sa fie puse in ordine si atunci cred ca aceste declaratii sunt binevenite si nu fac decat sa lamureasca cursul anchetei", a declarat atunci Aurelian Badulescu, la iesirea de la Parchet.

Acesta a reiterat ideea ca a afirmat ca ar fi mintit anterior la audierile pe tema violentelor din 10 august ca un vector de atragere a atentiei.

"Chesiunea cu minciuna este legata de o metafora sau un vector de atragere a atentiei. (…) Trebuie sa avem putina rabdare, sa lasam organele de urmarire penala sa-si faca treaba si sa intelegem cu totii ce s-a intamplat atunci. Ceea ce am pus la dispozitia procurorilor a fost ceea ce stiau, dar am nuantat in aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea raspunderii anumitor evenimente sau intelegerea anumitor moduri in care s-a actionat in acea seara", a mai spus Badulescu.

Precizam ca si fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost citat la DIICOT, insa vineri, pentru a fi audiat, in calitate de martor, in dosarul privind interventia jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piata Victoriei, au declarat surse judiciare.