Un virusolog cunoscut, doctorul Joseph Fair, care lucrează cu NBC, susține că a fost infectat prin intermediul ochilor.

Bărbatul a declarat pentru Today Show, potrivit Gândul.ro, faptul că el s-a infectat în timp ce se afl într-un avion supraaglomerat, pe ruta spre New Orleans. La trei zile după ce bărbatul a zburat cu avionul, bărbatul a început să aibă simptome specifice coronavirusului.

Pe patul de spital, virusologul a spus: „Am avut mască, mănuși, m-am șters… dar nu am avut nimic la ochi. Desigur, doar nu pot ochelari de protecție în avion!”. Bărbatul a spus că asistentele poartă viziere sau ochelari când pacienții trebuiesc a fi tratați.

Cercetătorii străini susțin că virusul ar putea rămâne în aer mai mult de 8 minute

Au trecut câteva luni de zile de când cercetătorii, oamenii de știință, specialiștii în domeniul medical caută și analizează posibilele tratamente cu efect imediat pentru persoanele care sunt îmbolnăvite cu noul virus din China.

Cercetătorii străini, potrivit Mediafax.ro, susțin că persoanele care sunt infectate și vorbesc în timp ce poartă virusul, acesta ar rămâne în aer timp de 8 minute, conform Institutul Național de Sănătate și a Universității din Pennsylvania.

O persoană în spațiul închis ar genera chiar 1000 de ”stropi de vorbire” și ar putea infecta celelalte persoane, dacă aceasta este infectată cu coronavirus. Studiul arată că ar putea rămâne în aer timp de opt minute.

O nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată de cercetători

O nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată de cercetători! Nouă tulpină pare pare mult mai contagioasă decât versiunile care s-au răspândit la începutul pandemiei de Covid-19, potrivit unui studiu condus de Laboratorul Los Alamos, transmite latimes.com.

Potrivit cercetătorilor, noua tulpină a apărut în luna februarie în Europa și a migrat repede pe Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii.

A devenit tulpina dominantă în lume la jumătatea lui martie, scriu cercetătorii. Această tulpina pare că se răspândește mai repede și ar putea face oamenii vulnerabili la o a doua infectare. coral