News Flash:

Consiliul Judetean Cluj a lansat in dezbatere publica Regulamentul privind achizitiile publice

16 Septembrie 2014
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8742 RON (+0.0002)
USD: 4.0186 RON (-0.0219)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consiliul Judetean Cluj anunta lansarea in dezbatere publica a Regulamentului privind aplicarea normelor procedurale interne pentru realizarea achizitiilor directe de bunuri, lucrari si servicii din cadrul forului administrativ judetean. Documentul, care poate fi consultat in format electronic pe pagina de web a Consiliului Judetean– www.cjcluj.ro, sectiunea Proiecte hotarari CJ, contine cerinte si exigente exprese referitoare la achizitia directa de produse, servicii si lucrari in cadrul institutiei, creandu-se astfel premisele instituirii unui cadru juridic optim in domeniu. Acest fapt va permite aplicarea eficienta si responsabila a tuturor principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica, respectiv cel al transparentei, al eficientei utilizarii fondurilor publice, al asumarii raspunderii, al nediscriminarii si tratamentului egal etc.

Citeste si: Cinci moduri in care norocul iti poate schimba viata
Avand in vedere aceste considerente precum si caracterul activitatii desfasurate de catre Consiliul Judetean Cluj, acest Regulament initiat de vicepresedintii Vakar Istvan si Horatiu Catarig si supus dezbaterii publice stabileste, in mod explicit, maniera in care se vor organiza si realiza toate achizitiile publice de bunuri, servicii si lucrari pentru acele situatii in care valoarea estimata a acestora nu depaseste echivalentul in lei a 30.000 euro, exclusiv TVA, pentru fiecare achizitie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 euro, exclusiv TVA, pentru fiecare achizitie de lucrari.

 „Lansarea in dezbatere a acestui regulament reprezinta un mare pas inainte pe care il face  actuala conducere a institutiei, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, din ce cunoastem noi, la ora actuala, suntem primul si singurul consiliu judetean din Romania care a promovat un asemenea regulament si care urmeaza sa fie adoptat de deliberativul judetean dupa analizarea eventualelor observatii pe care le vom primi. In opinia noastra, instituirea cestui set complet de norme si proceduri in domeniul achizitiilor ne transforma intr-un exemplu de buna-practica ce va putea fi preluat ulterior si de alte autoritati publice din tara. In acelasi timp, ne bucura faptul ca in acest fel vom reusi sa punem ordine in gestionarea fondurilor publice si sa asiguram transparenta necesara astfel incat sa nu mai planeze asupra institutiei niciun fel de suspiciune privind posibile acte de frauda si coruptie. Achizitiile  publice reprezinta una dintre activitatile cele mai sensibile care se deruleaza la nivelul administratiei publice iar modul de cheltuire a banului public impune anumite exigente”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, Vakar Istvan.

Citeste si: Proteste impotriva lui Oleleu la Consiliul Judetean

Prin adoptarea Regulamentului privind realizarea achizitiilor publice in cadrul Consiliului Judetean Cluj se creeaza premisele necesare in vederea eliminarii elementelor de natura subiectiva care ar putea influenta deciziile si a tratamentului preferential care ar putea fi acordat unor operatori economici. De asemenea, se va asigura o mult mai buna vizibilitate a regulilor, oportunitatilor, procedurilor si a rezultatelor, putand fi astfel obtinute cele mai bune valori (ca pret) din perspectiva fondurilor publice, considerate mai mereu ca fiind insuficiente in raport cu necesitatile. Nu in ultimul rand, vor putea fi reduse, chiar eliminate, erorile care pot aparea pe parcursul desfasurarii procesului de achizitie publica.

„Contextul juridic pentru implementarea acestui regulament a fost creat inca din luna iulie a acestui an, cand am initiat si adoptat hotararea de consiliu judetean cu numarul 209, referitoare la necesitatea stabilirii unor reguli interne privind achizitiile publice directe. Marele merit al acestei initiative, in opinia mea, se refera la faptul ca am reusit sa ne demonstram buna credinta si intentia de a proteja banul public, introducand, din proprie initiativa, o serie de proceduri stricte intr-o situatie in care legea nu ne obliga, adica sub un anumit plafon valoric. Am apreciat ca fiind de datoria noastra sa instituim norme exprese in acest domeniu, care sa asigure un cadru bazat pe incredere, corectitudine, impartialitate si care sa contribuie, deopotriva, la deschiderea si dezvoltarea pietei de achizitii publice in judetul Cluj”, a precizat Horatiu Catarig, consilier judetean cu atributii de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Citeste si: Vakar Istvan preia atributiile de presedinte la CJ Cluj
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dezbatere publica regulament vakar istvan horatiu catarig tva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018632 (s)