Vineri seara, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a dezvăluit că, începând cu 15 martie, vor demara lucrările pentru proiectarea și executarea Secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș a Autostrăzii Transilvania.

Conform informațiilor furnizate de către directorul CNAIR, termenul acordat antreprenorului român (Construcții Erbașu SA) pentru finalizarea celor 26,35 km de construcție este de 24 de luni, distribuite în 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul, în valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Transport (PT), a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut.

Cristian Pistol a subliniat că pe traseul secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș se vor ridica nu mai puțin de 8 poduri, 8 pasaje și 3 viaducte.

În septembrie a anului precedent, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că încă o secțiune din Autostrada Transilvania are un constructor desemnat. Constructorul român are la dispoziție suma de 884,12 milioane de lei (fără TVA) și un termen de 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor pe secțiunea Suplacu de Barcău-Chiribiș, ce se întinde pe o distanță de 26,35 km.

coral