Trotinetele electrice, în ciuda faptului că ar putea să devină o formă bună de circulație alternativă, le dau bătăi de cap clujenilor. Polițiștii caută să îi amendeze pe cei care le folosesc, iar administrația locală încearcă să încropească un regulament.

CITEȘTE ȘI:

Trotinetele, în vizorul poliției și al Primăriei: se aplică noi reguli și sancțiuni

Pietonii se plâng că se tem de cei care circulă în viteze pe trotinete, iar șoferii se plâng că trotinetișii îi încurcă în trafic, mai ales că nu există reguli de care să țină cont. Totuși, în Cluj-Napoca există o categorie de persoane vulnerabile cărora trotinetele le cauzează probleme. Este vorba de persoanele nevăzătoare. În decursul zilei de vineri, pe rețelele de socializare au început să circule fotografii cu o persoană nevăzătoare care nu reușește să treacă de celebrele trotinete care sunt parcate de cele mai multe ori pe trotuare. 

O persoană nevăzătoare a întâmpinat un obstacol neașteptat în această zi pe stăzile din Cluj-Napoca. Din cauza celebrelor trotinete electrice parcate în mijlocul străzii, omul din imagini a fost aproape să se împiedice și să se rănească.

„Deja devine o bătaie de joc la adresa pietonilor și le creează greutăți celor vulnerabili. Pozele sunt mai mult decât grăitoare. Cum putem să ignorăm acest abuz al spațiului public? Notă: se pare că abordarea este diferită între cei doi operatori, mai toate pozele care au apărut în ultimele zile fiind cu cel de-al doilea, Lime. Cei de la Bolt par să abordeze spațiul public cu mai mult și pietonii cu mult mai mult respect”, potrivit unui mesaj de pe grupul Clujul Civic.

CITEȘTE ȘI:

Tot mai multe trotinete electrice la Cluj. Incă o firmă va pune la dispoziția clujenilor trotinete

 

coral