Timișoara a ajuns oficial în topul celor mai grozave locuri din lume, întocmit pentru anul 2023 de TIME Magazine. Timișoara se află pe această listă alături de orașe precum Barcelona, Napoli, Washington DC sau destinații precum stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite, a anunțat pe Facebook primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

„Ca timișoreni suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internațională”, a scris primarul.

„Al 4-lea oraș ca mărime din România și capitala provinciei istorice Banat va străluci în 2023 – la propriu – pentru a prelua ștafeta de Capitală Europeană a Culturii. Primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul . O grădină verticală iluminată, realizată de MAIO Architects din Barcelona, va înfrumuseța Piața Victoriei, unde, în 1989, s-au aprins scânteile Revoluției împotriva regimului Ceaușescu”, scrie Time Magazine.

„Presărată cu arhitectură ornamentată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după ample restaurări, Timișoara are o structură multietnică care se reflectă și în bucătăria sa. (…) Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, mai scrie revista.