Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, l-a vizitat pe fostul lider al Partidului Social Democrat in prima zi dupa arestare si, implicit, dupa ce a fost incarcerat la penitenciarul Rahova. Aceasta a tinut sa precizeze ca starea de spirit a lui Dragnea este „aceeasi ca a oricarui om care s-a aflat in aceasta situatie si sustine in continuare ca este nevinovat”.

Avocata lui Liviu Dragnea, prima reactie dupa ce l-a vizitat: „Este un barbat minunat”, sustine avocata sa

Avocata fostului sef PSD, Flavia Teodosiu, a fost la penitenciarul Rahova in urma cu o saptiamana, unde a discutat cu Liviu Dragnea dupa ce acesta a fost condamnat si a petrecut prima noapte la inchisoare. Avocata considera ca, Dragnea „este un barbat minunat” si starea lui de spirit este aceeasi „ca a oricarui om aflat in aceasta situatie”.

„Greu… (n.r – a primit vestea) Orice om care s-ar afla intr-o situatie ca asta ar fi afectat… Credeti ca este ceva placut? E in regula, in masura in care poate fi in regula. (…) Am vorbit mult… Este un barbat minunat, dar starea de spirit este ca a oricarui om care este intr-o situatie de genul acesta”, a declarat Flavia Teodosiu la iesirea din Penitenciarul Rahova.

Avocata a tinut sa precizeze ca nu a discutat cu Dragnea nicio eventuala strategie de atac a sentintei data de magistrati. „Acestea sunt strategii care urmeaza, ne gandim, evident, la ce putem face in viitor”, a spus Teodosiu. Totodata, a adaugat ea, fostul sef PSD nu se astepta sa ajunga la inchisoare si, mai ales, ca este nevinovat. „Cum sa se astepte la inchisoare cand un om se considera un om nevinovat?”, a fost raspunsul avocatei intrebata daca se astepta la acest verdict.

Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz in serviciu

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis condamnarea presedintelui PSD Liviu Dragnea, luni, 27 mai, la o zi dupa alegerile europarlamenmtare, la care PSD a avut rezultate mult sub asteptari, fiind devansat de PNL. Judecatorii au mentinut decizia pe care au luat-o in prima instanta doar ca, de data aceasta sentinta s-a schimbat din „cu suspendare” in „cu executare”. Fostul sef PSD a primit o condamnare de 3 ani si jumatate de inchisoare in cazul angajarilor fictive a doua femei la Protectia Copilului Teleorman, care, de fapt, ar fi lucrat pentru organizatia locala PSD.

In urma sentintei, Liviu Dragnea s-a prezentat la penitenciarul Rahova, unde isi ispaseasca pedeapsa. Timp de 21 de zile, va sta in carantina, adica va trebuie sa se obisnuiasca cu conditiile de viata din celule, i se vor face teste si analize, va discuta cu un psiholog si se va decide daca este apt pentru munca. Este a doua condamnare definitiva pe care o primeste Dragnea, dupa cea de la referendum, cand sentinta a fost „cu suspendare”.

coral