News Flash:

Imobiliarele, în picaj la Cluj? Unul dintre cei mai mari constructori din Cluj se teme

15 Martie 2022
2538 Vizualizari | 0 Comentarii
Screenshot 2022 03 15 at 19 14 00

Unul dintre cei mai mari constructori din România se așteaptă ca afacerile imobiliare să intre în picaj după ce băncile nu vor mai acorda finanțări în această branșă de afaceri. Este opinia lui Sorin Greu, directorul general al Bog’Art, unul dintre cei mai mari constructori din România, transmite Profit.ro.

El avertizează că sunt bănci care au oprit finanțările în sectorul imobiliar și că o consecință, pe termen scurt, este imposibilitatea atingerii parametrilor de vânzări în relația cu finanțatorii proiectelor rezidențiale.

„În ultimele 2 săptămâni se simte o scădere a interesului pentru achiziția de apartamente. Noi am constatat scăderea cu aproape 70% a accesărilor pe site-urile dezvoltatorilor. Sunt anumite bănci care au oprit finanțările, cum e Libra Bank, care a oprit finanțările în sectorul imobiliar. Cumpărătorul final este în așteptare, pe fondul situației din Ucraina. Consecințele sunt negative, în primul rând, pentru proiectele în derulare, pentru că nu se mai ating parametrii de vânzări și apar dificultăți în relațiile cu finanțatorii, dar sunt și proiecte în pregătire, care, momentan, sunt puse în așteptare. În ultimele 2-3 săptămâni dezvoltatorii au început să se gândească dacă să mai acceseze o finanțare sau dacă să mai demareze un proiect nou“, a declarat Sorin Greu, directorul general al Bog’Art, într-o conferință organizată de Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047058 (s)