Dan Puric a fost linșat încă din prima zi de Paști, pentru o frază rostită în timpul unei emisiuni, și care a fost răstălmăcită după cum s-a dorit.

Dan Puric a fost invitat la Realitatea Plus, în seara de 18 aprilie. În timp emisiunii, moderatorul a abordat și celebrul protocol semnat între Biserica Ortodoxă Română și Ministerul de Interne, care, ulterior, a fost abrogat în parte.

Dialogul care a stârnit furtună în media românească, este departe de ceea ce a spus actoru, și de aceea EvZ lasă la aprecierea cititorilor să comenteze dacă răspunsul lui Dan Puric este unul de pus ”la zid” sau nu.

Moderator: Este vorba și despre aglomerarea de persoane…
Dan Puric: Dan Puric: Bogdane, eu știu asta. Eu am mai zis: Biserica a reacționat foarte bine, foarte înțelept. Că se lipeau două babe de altar și începea: A început Covidu’ în România. Cum a făcut la Colectiv (ridică mâinile – n.r.). Haimanalele alea abia se pregăteau cu „Jos Biserica!”, „Jos Patriarhul!”. Dacă ei sunt hrăniți…

Ideea care se desprinde din răspunsul lui Dan Puric este că, în societatea românească, există anumite voci critice la adresa Bisericii Ortodoxe, care, indiferent de aceasta ar face, ar critica orice demers făcut, indiferent de context.

Sursa: evz.ro