Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a făcut un anunț exploziv pe pagina sa de Facebook, în urmă cu puțin timp. El a transmis românilor un mesaj cheie.

Ultima Oră

10:13 – Rareș Bogdan, anunț exploziv! Decizia anului legată de piețe

09:45 – Gigi Becali pierde războiul cu statul! Miliardarul e terminat. Judecătorii au decis

09:20 – Vremea se răzbună: Alertă maximă de la ANM. Cod Galben în mai multe zone din România!

08:55 – Donald Trump nu renunță. Atac de ultim moment. Detalii șoc despre voturile prin corespondență

08:30 – Se schimbă contractele de muncă. Știrea momentului pentru angajații din România

08:10 – În vreme de pandemie, serviciile de streaming au ieșit pozitiv

08:00 – Cutremur pentru Andreea Bălan. Medicii au rămas șocați de ce i-au găsit în stomac. A fost la un pas de moarte

07:30 – Adevărul crunt despre Joe Biden. Detalii șoc din viata noului președinte al SUA

Rareș Bogdan a susținut că s-au găsit soluții în ceea ce privește piețele și cum vor fi ele organizate.

„Găsim soluții pentru ca producătorii autohtoni sa nu fie afectați și totodata sa nu riscam in niciun fel nici sănătatea romanilor.

Din dispozitia Prim Ministru Ludovic Orban si a Ministru Marcel Vela, se transmit următoarele:

1. Astăzi comunicați primarilor de municipii, orașe sau comune care au organizate piețe agroalimentare ca sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:

2. Unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții se vor organiza pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

3. Acolo unde nu se pot deschide se vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

4. În cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza Piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

5. Mâine, 08.11.2020, la ora 11.00 se vor organiza ședințe la Prefecturi cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comețului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

6.După ședințe, se vor raporta Direcției Prefecturi măsurile dispuse în fiecare județ”, a anunțat Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.