Decizia suspendării activității de examinare a fost luată la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile de astăzi. Prefectul a mai anunțat că activitatea de înmatriculare va funcționa exclusiv pe baza programărilor online.

"La nivelul Instituției Prefectului – Județul Cluj, la cele două servicii comunitare pe care le gestionăm în mod direct, s-au luat următoarele măsuri: la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, s-a decis suspendarea activității de examinare la nivel național (proba teoretică și practică) pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 17 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale. Activitatea de înmatriculare a vehiculelor funcționează exclusiv pe baza programărilor online", a transmis Mircea Abrudean.

Pe lângă acestea, pașapoartele simple electronice vor fi eliberate doar pentru persoane care pot justifica necesitatea unor călătorii, exclusiv în baza programării online..

"La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, inclusiv temporare, se va realiza numai pentru persoane care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online", a adăugat prefectul Clujului.

Sursa: monitorulcj.ro