News Flash:

Adrian Gurzau: Guvernul Ponta inventeaza o lege care confera puteri decizitionale discretionare si imunitatea penala si civila a unor persoane numite sau alese

20 Februarie 2014
2823 Vizualizari | 0 Comentarii
Se preconizeza aparitia in peisajul financiar al Romaniei a Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala sub directa conducere a guvernatorului BNR. Sub o majoritate parlamentara de 70%, CNSM va fi infiintat prin OUG semnata de premierul Victor Ponta. Prevederi din aceasta ordonanta, ce poate fi consultata pe site-ul Ministerului de Finante, sunt o bataie de joc la adresa legilor Romaniei si a Constitutiei sale, cat timp se stipuleaza ca membrii CNSM se situeaza deasupra legii si ca beneficiaza de imunitate penala si civila pentru ceea ce hotarasc si pun in practica. Oricum, grupul infractional organizat impropriu numit guvernare si majoritate parlamentara si-a netezit calea catre faradelelege din moment ce orice OUG poate fi atacata la Curtea Constitutionala doar de catre Avocatul Poporului, care avocat este o doamna numita interimar, dar ilegal, in functie din moment ce nu are, conform legii, studii juridice, ci doar economice.

Sunt cateva prevederi in textul proiectului de OUG care situeaza de-asupra legilor cetateni romani, prin acordarea de: imunitate penala si civila, scoaterea de sub incidenta incompatibilitatii si a conflictului de interese, scoaterea de sub control din partea oricarei autoritati a statului de drept si scoaterea de sub posibilitatea ca activitatea acestui comitet sa fie amendata prin neacceptarea raportului anual prin votul Parlamentului

Dezavuez public aceasta noua tentativa a Guvernului Ponta de a subrezi statul de drept.

Membrii Comitetului, precum si persoanele care au lucrat sau lucreaza pentru sau in legatura cu activitatea Comitetului, nu raspund civil sau penal pentru indeplinirea sau omisiunea indeplinirii oricarui act sau fapt in legatura cu exercitarea, in conditiile legii, a atributiilor de supraveghere macroprudentiala, cu exceptia cazului in care se dovedeste ca au actionat cu rea-credinta si cu neglijenta grava. (Articolul 11, aliniatul 2)


Citeste si: Deputatul Adrian Gurzau il acuza pe ministrul de Finante Chitoiu de abuz in functie si conflict

Desfasurarea activitatii in cadrul Comitetului de catre persoanele prevazute la alin. (1) nu intra sub incidenta regimului incompatibilitatilor si al conflictelor de interese prevazut de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare ori a celui prevazut in legile speciale care guverneaza statutul autoritatilor din care fac parte aceste persoane (Articolul 7, aliniatul 3)

In indeplinirea obiectivului fundamental prevazut la alin. (1), Comitetul si membrii Consiliului general nu solicita si nu accepta instructiuni din partea niciunei autoritati, institutii sau organism public ori privat. (Articolul 2, aliniatul 2)

Presedintele Comitetului prezinta Parlamentului Romaniei, pana la data de 30 iunie a anului urmator, raportul anual al Comitetului, care este dezbatut, fara a fi supus votului, in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului. (Articolul 11, aliniatul 1)

Care este rolul si rostul crearii unui astfel de organism care sa nu poata fi controlat de nimeni, a carui decizie este litera de lege atat pentru executiv cat si pentru legislativ si ai carui membri nu raspund sub nici o forma in fata legii?

Citeste si: Adrian Gurzau: Victor Ponta nu poate da decat exemplul hotiei si al falsificarii propriului CV

In lipsa de respect fata de legi, grupul infractional organizat al carui exponent vizibil este premierul Victor Ponta doreste sa creeze o categorie aparte de cetateni romani aflati de-asupra legii desi in Constitutia Romaniei scrie clar ca nimeni nu se situeaza de-asupra acesteia. Aceasta OUG trebuie denuntata public. La fel si mentalitatea acestui Guvern de a gasi mereu tertipuri de a se situa de-asupra legii.

Deputat Adrian Gurzau
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

comitetului national supravegherea macroprudentiala cnsm oug
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0894 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024931 (s)