News Flash:

Ce se intampla daca mananci UN MORCOV pe zi

3 Octombrie 2014
1589 Vizualizari | 0 Comentarii
Morcovul este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica pentru ca aduce un imens aport sanatatii umane. Asa cum ginsengul este panaceul Orientului Mijlociu, morcovul este folosit ca remediu pentru foarte multe boli pe toate meridianele lumii. De asemenea, daca mananci moroci zilnic iti este asigurat necesarul de vitamina A.

Morcovul este o leguma care se gaseste usor tot timpul anului insa nu toti morcovii sunt la fel de gustosi si sanatosi, de aceea orienteaza-te catre cei naturali, bio, netratati cu diverse chimicale. Ca sa te bucuri de toate beneficiile date de consumul de morcov, alege intotdeauna morcovi cu tulpina si frunze verzi, care sa fie bine definiti, netezi si tari, de culoare portocaliu deschis, nepatati.

Povestea morcovului este una misterioasa pentru ca anumiti specialisti tind sa creada ca radacinoasa a fost semnalata pentru prima data pe teritoriul actualului Afganistan, in timp ce altii sustin ca ar fi originar din bazinulMarii Mediterane, la fel ca si rudele sale patrunjelul, telina sau leusteanul. Cu toate ca locul de bastina al morcovului ramane necunoscut, proprietatile sale curative sunt impresionante si trebuie cunoscute de toata lumea.

1. Morcovul imbunatateste vederea

Morcovul este bogat in beta-caroten si odata introdus in organism ficatul transforma aceasta substanta in vitamina A. Aceasta substanta ajuta la imbunatatirea vederii, dar si apara impotriva degenerescentei maculare. Studiile arata ca cei care consuma morcov regulat au cu 40% sanse mai putine ca sa dezvolte diverse probleme de vedere.

2. Morcovul previne cancerul

Cercetarile arata ca morcovul previne cancerul de colon, de san, cat si pe cel pulmonar. Un ingredient special, numit falkarinol, este cel care are proprietati miraculoase impotriva tumorilor canceroase.

3. Morcovul lupta cu imbatranirea

Beta-carotenul din morcovi actioneaza ca un antioxidant si previne distrugerea celulelor. O alta proprietate a sa este incetinirea procesului de imbatranire a celulelor si a intregului organism.

4. Morcovul pastreaza pielea elastica si stralucitoare

Vitamina A si antioxidanti protejeaza pielea de efectele negative ale razelor UV. Lipsa acestor antioxidanti din organism, pielea devine aspra si unghiile se exfoliaza.

5. Morcovul previne bolile de inima

Ultimele studii indica faptul ca un consum regulat de carotenoide reduce riscul formarii bolilor de inima. Consumul regulat de morcovi reduce nivelul colesterolului. De asemenea, substantele din morcov sunt benefice si pentru protejarea impotriva accidentelor vasculare.

6. Dinti si gingii sanatoase

Mancatul morcovilor cruzi este cea mai buna forma de curatare a dintilor. Atunci cand este mestecat morcovul, o cantitate mare de saliva este secretata si astfel se echilibreaza nivelul acido-bazic din gura.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

morcovul aliment
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018650 (s)