News Flash:

Cele mai bune 25 sfaturi de gatit ale tuturor timpurilor

31 Iulie 2013
575 Vizualizari | 0 Comentarii
Foodnetwork.com a adunat sfaturi de gatit de la cei mai buni chefi din Statele Unite. Sunt multe la numar, dar fiecare dintre ele sunt demne de toata atentia unui bucatar in devenire.

1. "Daca urmeaza sa gatesti pentru cineva important, fie ca e seful tau sau cineva cu care te intalnesti – niciodata nu incerca o reteta noua sau un ingredient nou" - Marcus Samuelsson, Red Rooster

2. "Gateste pastele cu un minut mai putin decat scrie la instructiunile de pe pachet. Restul le vei gati in tigaie, alaturi de sos" - Mario Batali, Iron Chef America

3. "Ai nevoie de mai mult ulei in tigaie? Adauga-l pe margini, astfel incat atunci cand ajunge in contact cu alimentele sa fie deja incalzit" - Anita Lo

4. "Pentru dressinguri bogate, cremoase, inlocuieste jumatate din maioneza cu iaurt grecesc" - Ellie Krieger

5. "Atunci cand tai verdeturi, pune niste sare pe tocator. Le va tine laolalta" - Joanne Chang

6. "Pentru cele mai bune rezultate, lasa untul si ouale sa stea toata noaptea la temperatura camerei" - Ina Garten

7. "Aciditatea, sarea si hreanul scot aromele complete din alimente" - Michael Symon, Iron Chef America

8. "Retetele sunt doar un ghid, nu o biblie. Fa-ti curaj si inlocuieste ingredientele din retete cu cele care iti plac" - Alex Seidel

9. "Nu folosi ulei in apa in care fierbi pastele. Acesta va impiedica sosul sa se lipeasca de paste" - Missy Robbins

10. "O tigaie de fonta este un aliat valoros in bucatarie. Ofera o suprafata buna de gatit si este foarte usor de curatat" - Linton Hopkins

11. "Investeste intr-o sticla de ulei de masline de calitate. O singura picatura poate pune in valoare aroma mancarurilor precum pizza, mozzarella, paste, carne si peste" - Nancy Silverton

12. "Intotdeauna foloseste cutite bine ascutite. Nu doar ca sunt mai sigure, ci si mai usor de folosit. Iti vor face munca mult mai usoara" - April Bloomfield

13. "Dupa ce storci pastele, cat inca sunt fierbinti, presara niste parmezan pe ele. In acest fel, sosul se va prinde mult mai bine de ele" -Giada De Laurentiis

14. "Busuiocul proaspat se pastreaza mult mai bine si mai mult la temperatura camerei, cu tulpinile in apa" - Elisabeth Prueitt

15. "Condimenteaza mancarea de la inceput pana la sfarsit. Condimentarea in trepe scoate cel mai bine aromele din mancare" - Jose Garces, Iron Chef America

16. "Pentru a gati o friptura, incepe intotdeauna sa o gatesti pe parti. Astfel, grasimea de pe margini se topeste si va da carnii o aroma foarte buna" - Alain Ducasse

17. "Nu te duce la supermarket cu o lista de cumparaturi. Mergi, vezi ce ingrediente arata bine si apoi fa o lista" - Alex Guarnaschelli

18. "Cand faci carne la gratar, scoate-o cu o ora inainte din congelator astfel incat sa ajunga la temperatura camerei" - Geoffrey Zakarian

19. "Intotdeauna masoara ceea ce coci. Nu exista scurtaturi in patiserie. Este o stiinta" - Francois Payard

20. "Sareaza bine puiul pe dinauntri si dinafara cu o ora inainte sa te apuci sa-l gatesti. Apoi sterge-l cu un prosop - va iesi crocant la suprafata si suculent pe dinaintru" - David Myers

21. "Pregateste-ti ingredientele. Taie-ti toate legumele si carnea si fa sosurile inainte sa te apuci de gatit. Vei economisi mult timp in fata cratitei" - Richard Sandoval

22. "Pantofii jos din picioare, muzica pornita si bautura preferata in mana - bucura-te de timpul petrecut in bucatarie" - Claire Robinson

23. "Vrei sa afli daca uleiul e destul de fierbinte? Baga o lingura de lemn inauntru. Daca formeaza bule in jurul lingurii, te poti apuca de gatit" - Aaron McCargo, Jr.

24. "Foloseste cel mai bun ulei pentru gatit. Miroase-l si gusta-l. Daca nu are un gust bun de unul singur, nu va avea gust bun nici in mancare" - Michelle Bernstein

25. "Gateste impreuna cu alte persoane care vor sa invete sau care stiu deja sa gateasca" - Laurent Gras
sursa: foodstory.ro

sfaturi gatit bucatar
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0974 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018077 (s)

loading...