News Flash:

Combinatul Carbochim polueaza Somesul Mic

9 August 2013
951 Vizualizari | 0 Comentarii
Dispeceratul Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa (ABAST) a fost sesizat, joi seara, despre producerea unei poluari accidentale cu produse petroliere pe raul Somesul Mic, in municipiul Cluj-Napoca.

La fata locului s-au deplasat reprezentantii ABAST, ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Cluj, reprezentantii ISU Cluj si ai Garzii de Mediu pentru a stabili veridicitatea sesizarii.

”S-a confirmat producerea unei poluari accidentale a raului Somesul Mic, care prezenta irizatii pe suprafata apei, iar din punct de vedere organoleptic s-a sesizat miros de produse petroliere. Personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor Cluj a intervenit pentru limitarea efectelor poluarii, utilizand materiale petroabsorbante. De asemenea, au fost prelevate probe de apa in vederea determinarii concentratiilor pentru indicatorii specifici acestui gen de poluare si pentru evaluarea impactului.

S-a procedat la identificarea sursei de poluare si a poluantului ca fiind provenit de pe platforma uzinala Carbochim, motiv pentru care a fost convocata imediat conducerea societatii comerciale la fata locului”, transmit reprezentantii ABAST.

A fost inceputa o ancheta pentru a stabili responsabilitatile in producerea evenimentului si aplicarea masurilor legale si de recuperare a cheltuielilor ocazionate de gestionarea fenomenului.

Potrivit datelor de la ABAST, efectul produs este unul local si nu s-a semnalat mortalitate piscicola.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

abast poluari somesul mic isu cluj mortalitate piscicola
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014518 (s)