Cornel Gales si-a cumparat un apartament in secret, dupa moartea Ilenei Ciuculete, un apartament in comuna ilfoveana Stefanesti.

Cornel Gales a murit in Spania, lasand neincheiat un razboi urias pentru averea Ilenei Ciuculete intre el si copiii interpretei. Ce a ramas dupa moartea lui Gales? Un apartament situat in comuna ilfoveana Stefanesti pe care acesta n-a mai apucat (se pare) sa-l vanda, desi la un moment dat a intentionat acest lucru.

Apartamentul se afla intr-un cartier rezidential iar Cornel Gales a platit la achizitie suma de 91.000 euro. Finisajele si mobilierul au mai costat inca 22.000 euro, dupa cum spunea chiar Gales intr-o emisiune de televiziune. Imobilul a fost cumparat la cateva saptamani dupa moartea Ilenei Ciuculete dar si dupa vanzarea casei din sectorul 1 contra sumei de 182.000 euro.

Apartamentul din Ilfov nu a intrat ca masa succesoriala la procesul pe care Mugurel si Cristi Sfetcu i l-au intentat lui Gales, iar acestia nu au putut sa dovedeasca faptul ca banii cu care acesta a cumparat imobilul proveneau din vanzarea vilei mamei lor.

Judecatorii: ”Imobilul din Stefanestii de Jos nu face parte din masa succesoriala”

Iata ce au notat judecatorii de la sectorul 1 la finalul procesului pe fond pentru averea Ilenei Ciuculete, referitor la apartamentul din Ilfov.

”Din contractul de vanzare-cumparare, autentificat sub nr. 275 de catre BIN „O______ O___”, reiese ca imobilul din Stefanestii de Jos a fost dobandit de catre paratul Gales Cornel la data de 05.04.2017 (filele 15-22 vol. II). Astfel, imobilul a fost achizitionat de catre parat dupa decesul numitei Ciuciulete Neli, 14.03.2017, fapt pentru care constituie un bun propriu, iar nu un bun comun. Mai exact, fiind dobandit ulterior decesului, imobilul nu putea face parte din patrimoniul defunctei si, in consecinta, nu se poate include in masa succesorala.

Sustinerea reclamantului in sensul ca, prin intermediul subrogatiei reale, bunul mentionat s-a substituit sumei obtinute din vanzarea imobilului situat in ___ fi retinuta deoarece nu s-a facut dovada faptului ca apartamentul din Stefanestii de Jos a fost achizitionat cu suma de 91.000 de euro incasata drept contravaloare a cotei de ½, care apartinea defunctei.

In plus, jumatate din pretul vanzarii imobilului din Bucuresti: 182.000 de euro, revenea paratului, cu titlu de contravaloare a propriei cote de 1/2, astfel incat este posibil ca apartamentul din Stefanestii de Jos sa fi fost achizitionat cu aceasta suma de bani.

In aceeasi ordine de idei, din masa succesorala face parte suma de 91.000 de euro cu titlu de contravaloare cota de ½ din imobilul situat in Bucuresti, ________retine ca, alaturi de aceasta, se include si apartamentul din Stefanestii de Jos, din moment ce nu s-a stabilit ca suma respectiva ar fi fost folosita pentru achizitionarea acestui imobil.

Din aceste motive, imobilul situat in Stefanestii de Jos, _____, ____, ____, jud. Ilfov nu face parte din masa succesorala ramasa de pe urma defunctei Ciuciulete Neli”. coral