Un numar impresionant de oameni au reactionat puternic la strigatul de ajutor al familiei Cosminei, eleva disparuta din Braila. De 9 zile, nimeni nu mai stie nimic de ea, iar diriginta ei a dezvaluit ca, in ultima perioada, parea ca are probleme.

Tanara de 18 ani absolvise Colegiul National ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, specializarea matematica-informatica si a obtinut la BAC nota 8,36.

In urma cu noua zile, Cosmina Ionela Vlad a disparut de la domiciliu. Diriginta ei a marturisit ca in primii doi ani de liceu a fost o eleva foarte buna, dar in clasa a XI-a, ceva s-a schimbat. Atunci, a devenit retrasa si ingandurata. La un moment dat, a avut probleme cu absentele si, pentru ca nu comunica cu colegii, diriginta a sfatuit-o sa mearga la psiholog.

"A fost o eleva destul de retrasa, fara sa faca probleme, doar ca, din cand in cand, avea absente. Eu, in calitate de diriginta o tot tineam din scurt, sa nu lipseasca. Am vorbit cu tatal ei o data si cu mama ei de doua ori. Ea nu ii anunta cand ii convocam la sedinta. Aveam un numar de telefon al parintilor, dar nu era cel adevarat. Ea se straduia sa fie bine, in primii doi ani a fost o eleva foarte buna, dar apoi a devenit retrasa, ingandurata. Si cu colegii era destul de rezervata. Tatal ei era ingrijorat din cauza absentelor, dar si din cauza anturajului. Dupa ce parintii au aflat adevarata situatie scolara a Cosminei, ea nu a mai lipsit o perioada. A avut si nota scazuta la purtare din cauza absentelor. De altfel, nu facea nicio problema. Era retrasa, parea ca are niste probleme, nu a legat prietenii cu colegii, am indrumat-o chiar sa mearga la un psiholog. In ultimul an, la Fizica, doamna profesor era ingrijorata deoarece eleva parea ca nu este suficient de pregatita, dar apoi s-a apucat mai mult de invatat. Scuza absentele pe motiv de sanatate, ca nu s-a simtit bine sau nu s-a trezit. Statea singura, in gazda, foarte aproape de liceu", a declarat Covaci Daniela, diriginta Cosminei, pentru infobraila.ro.

Semnalmente:

– Inaltime 1,60 de centimetri, constitutie slaba, aproximativ 40 de kilograme ochii caprui, parul saten, drept, lung peste umeri, prezinta pe partea dorsala, la nivelul bazinului, un tatuaj in forma de aripi de inger cu initialele “A” si “C”.  

– Imbracaminte si incaltaminte: rochie de culoare alb cu dungi negre, incaltata cu sandale cu talpa normal tip leopard, avand asupra sa si un rucsac de culoare alb cu negru.  

Cosmina Ionela Vlad a fost data in urmarire nationala si internationala.

coral