News Flash:

Decizia UE care pune Romania pe JAR! La mijloc se afla zeci de mii de migranti

4 Septembrie 2017
979 Vizualizari | 0 Comentarii
cjue
Justitia europeana decide in aceasta saptamana cu privire la sistemul de distribuire a solicitantilor de azil intre statele membre ale Uniunii Europene, care nu a fost acceptat niciodata de unele state membre si a devenit un simbol al divizarii Europei in fata crizei migrationiste, noteaza luni AFP, potrivit agerpres.ro. 
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) va trebui sa se pronunte miercuri in litigiul initiat de Ungaria si Slovacia, care contesta legalitatea planului lansat in septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia si Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiati care fug de conflictele si saracia din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, transmite luni AFP.
Intr-o opinie recenta, avocatul general al CJUE a propus respingerea argumentelor exprimate de Budapesta si Bratislava contra deciziilor 'ilegale', care in opinia lor le impun sa primeasca cetateni straini, in majoritate de religie musulmana, pe care societatile ungara si slovaca nu au capacitatea de a-i integra. 
Pana la 31 august, mai putin de 28.000 de solicitanti de azil fusesera transferati din Grecia si Italia catre celelalte state membre, in conditiile in care obiectivul initial era de repartizarea a 160.000 de persoane. 
Citeste si: Polonia se OPUNE Uniunii Europene: "Nu vom ceda SANTAJULUI"
In fata valului fara precedent de migranti ajunsi in Italia si Grecia in 2015, europenii au convenit o derogare, pentru doi ani, de la regula conform careia responsabilitatea solutionarii cererii de azil ii revine primei tari membre a UE in care solicitantul a intrat.
Ungaria si Slovacia fac parte din tarile care au votat contra cotelor obligatorii, la fel ca Republica Ceha si Romania, dar ele au fost puse in minoritate de catre alte state membre ale UE. 
Conform planului, Ungaria avea obligatia de a primi, intr-o prima faza, 1.300 persoane (peste 2.300 la final) si Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), insa pana la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16. 
Dupa mai multe notificari, care s-au dovedit ineficiente, in luna iunie Comisia Europeana a declansat procedura de infringement (incalcare a dreptului comunitar) contra Budapestei, Varsoviei si Pragai. Slovacia nu a fost vizata in acest stadiu. 
Pana la finalul lunii august, doar 19.216 de persoane fusesera relocate din Grecia si 8.212 din Italia catre alte tari membre. Potrivit executivului UE, la finalul lui iulie in Grecia se mai aflau numai 5.000 de persoane eligibile pentru relocare, iar in Italia cateva mii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cjue refugiati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029891 (s)