Seful DIICOT, Felix Banila, a precizat ca raportul INML arata ca oasele gasite in butoiul din casa din Caracal contin ADN-ul Alexandrei. Tocmai de aceea anchetatorii considera ca lucrurile sunt deja clare, insa cercetarile nu sunt oprite.

„La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezulta ca a fost identificat profilul genetic al minorei, in proportie de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, insa cercetarile continua”, a declarat seful DIICOT, Felix Banila.

Intrebat daca exclude varianta ca Luiza Melencu sa fie in viata, Banila a spus ca „nu excludem niciuna dintre variante. Testele ADN in cazul victimei majore nu sunt concludente si nu putem exclude nimic”, conform antena3.ro.

Trebuie precizat ca Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, a depus o plangere la Parchetul General prin care cere ancheta penala la INML. Cumpanasu a subliniat ca specialistii INML s-au grabit in privinta analizelor care arata ca oasele din butoiul din casa lui Gheorghe Dinca au ADN-ul minorei.

”Nu neglijam niciuna din versiuni. Avem si alte probe”

Procurorul-sef al DIICOT, Felix Banila, a preciza – astazi dimineata – ca ancheta in cazul Caracal a evoluat, mai ales, pentru ca au fost gasite noi probe si ca spera ca – in maximum 15 zile – sa fie incheiate perchezitiile de la casa lui Gheorghe Dinca.

„Ancheta a evoluat, avem si alte probe. (…) Dupa ce vom finaliza cercetarea la fata locului, in cadrul mandatului de perchezitie domiciliara, care va fi chestiune de cateva zile – mandatul a fost obtinut pentru 15 zile. Noi speram ca vom finaliza mai repede”, a declarat Felix Banila, la sediul CSM, potrivit mediafax.ro. Intrebat daca este luata in calcul o a treia victima, procurorul-sef DIICOT a precizat ca anchetatorii au in vedere orice ipoteza.

„Este cam devreme sa pot face apreciere cu privire la acest aspect. Nu neglijam niciuna din versiuni – nici ca ar avea sau nu complici, nici ca ar mai fi si alte victime”, a spus Banila. DIICOT continua perchezitia domiciliara la casa lui Gheorghe Dinca, in baza unui nou mandat emis de catre Tribunalul Bucuresti pentru o perioada de 15 zile.

coral