News Flash:

Disputa intre olandezii de la Friesland si barilenii de la Risk Com pentru marca napolact Alpina se termina in instanta

19 August 2015
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Cluj
Compania olandeza Friesland se judeca in instanta cu brailenii de la Risk Com, pentru inregistrarea marcii de produse lactate Alpina. Potrivit oradecluj.ro, acestia au folosit in razboi ca argument branza fermentata din pestera de la Taga, pe care au vrut sa o scoata din fabricatie. Mai exista o mica sansa de armistitiu, spun brailenii.

Dupa achizitionaera societatii Napolact, olandezii au incercat in anul 2008, sa inregistreze marca Napolact Delicatese Alpina, la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, pentru toate produsele ei lactate, dar s-au lovit de opozitia brailenilor de la Risk Com, care aveau deja protejata marca Alpina.

Intr-un document publicat de sursa citata  se arata ca „La data de ….2008 a fost emisa Decizia nr. …. de respingere la inregistrare a marcii individuale, combinate N. D.A., cu element figurativ, nr. dep. …., pentru produsele din clasa”

Dupa o mai buna judecare a fermentilor din solicitare, reprezentantii OSIM ajung dupa 2 ani la o concluzie diferita.

„La data de ….2010, a fost emisa Decizia nr. …. de admitere la inregistrare a marcii individuale, combinate N. D.A., cu element figurativ, nr. dep. …., pentru produsele din clasa …, ca urmare a admiterii contestatiei formulate de solicitantul S.C. N. S.R.L. impotriva Deciziei OSIM nr. …..2008″.
Opozitia Risk Com fata de inregistrarea marcii Napolact este imbratisata in acelasi an cu entuziasm de comisie.

„La data ….2010 a fost emisa Decizia CEO nr. … prin care s-a admis opozitia formulata si s-a dispus respingerea la inregistrare a marcii individuale, combinate N. D.A., cu element figurativ, nr. dep. …., pentru clasa de produse”

Contestatia Napolact este judecata cu mai multa intelepciune in anul 2011, comisia OSIM descoperind ca nu ar fi nicio problema cu risc de confuzie intre laptele somesean si cel dunarean, chiar daca este denumic generic impropriu Alpin..

„Asupra contestatiei formulate, Comisia a retinut ca din punct de vedere fonetic (auditiv), marca depusa este alcatuita din sintagma N. D.A., in timp ce prima marca opusa … este alcatuita dintr-un cuvant-A., iar cea de-a doua marca opusa este alcatuita din sintagma A.L.- U.M., marcile in conflict avand comun doar elementul verbal A..

Din punct de vedere vizual, Comisia a constatat ca marca depusa este de forma …, culori revendicate: … si cu un element …. Marca in cauza (marca de produs) face parte din gama de produse …. «….» si are in partea de sus (pe un fond …), marca de garantie … apartinand solicitantului S.C. N. SA C.-N.. Sub marca garantie, intre … linii de culoare … este scris tot cu litere … cuvantul «D.». Dedesubt, …este pozitionat cuvantul «A.», iar sub acesta «…» si «….» in timp ce marca anterioara opusa, … A., este o marca …, …, avand o scriere in caractere …, cea dea doua marca anterioara opusa, … A.L… – U. M., este o marca de forma …, cu un element …, cu culori revendicate: ….; elementele verbale dominante fiind «….».

Comisia a constatat ca din punct de vedere vizual, marcile in conflict …N. D.A., fig. vs. … A., verbala, …. A.L… – U. M., fig.. sunt …, avand in vedere impresia de ansamblu pe care acestea o creeaza, elementele grafice si culorile revendicate conferindu-le caracteristici de diferentiere, riscul de confuzie raportat la consumatorul mediu rezonabil de atent, de bine informat si circumspect fiind practic exclus.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friesland risk com alpina taga napolact osim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054376 (s)