News Flash:

FRAUDA la concursul de definitivare a profesorilor clujeni! Un candidat a fost eliminat pentru ca incerca sa COPIEZE cu casca

13 Iulie 2015
1698 Vizualizari | 9 Comentarii
Inspectoratul Scolar Judetean Cluj
In cursul zilei de ieri, la Inspectoaratul Scolar Cluj, a avut loc concursul profesorilor pentru obtinerea definitivatului pe post . Potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar Cluj, din totalul de 389 de candidati cu fisele validate, au participat la concurs doar 336 de profesori.Dintre acestia, 14 candidati inscrisi nu s-au prezentat la proba, 4 s-au retras in timpul concursului din motive medicale, iar alti 35 s-au retras din motive personale.

Un candidat care sustinea proba la Educatie fizica si Sport a fost eliminat din concurs intrucat incerca sa copieze cu un dispozitiv de tip casca. Valentin Cuibus, seful Inspectoratului Scoala Judetean Cluj nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la eveniment.

Proba scrisa
a examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2015, s-a desfasurat joi, 9 iulie, incepand cu ora 10:00, in 42 de centre de examen, cate unul in fiecare judet si in municipiul Bucuresti.

Dintre cei 10.297 de candidati inscrisi la inceputul anului scolar, au fost admisi sa participe la proba scrisa 9.385 de candidati care au indeplinit cumulativ cele trei conditii prevazute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare in specialitate de cel putin un an, calificativul pentru anul scolar in curs „Bine” sau „Foarte bine” si minimum media 8 la cele doua inspectii speciale la clasa desfasurate pe perioada anului scolar. Cei mai multi candidati sunt cadre didactice in invatamantul prescolar (1.801 candidati) si primar (1.433 de candidati).

In sesiunea 2015, examenul national pentru definitivare in invatamant se organizeaza la 127 de discipline. Proba scrisa contine subiecte de specialitate, metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologia educatiei. Durata de redactare a lucrarii este de 4 ore. In judetele Arges, Constanta, Dambovita si Suceava, dar si in municipiul Bucuresti, durata probei scrise se va prelungi cu maximum 2 ore pentru 5 candidati cu nevoi speciale.

Nota obtinuta la proba scrisa este nota la examen. Nota minima de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen.

Afisarea rezultatelor va avea loc in data de 14 iulie. Perioada 14-17 iulie este destinata inregistrarii si solutionarii contestatiilor. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 18 iulie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

candidati eliminat valentin cuibus proba scrisa sesiunea 2015
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070035 (s)