News Flash:

Greseala pe care o fac TOATE GOSPODINELE! ASA se pune corect VARZA la murat

23 Octombrie 2015
2918 Vizualizari | 3 Comentarii
Una dintre activitatile culinare cele mai populare din luna octombrie este pusul verzei la murat. Desi nu este un proces complicat, multe gospodine gresesc atunci prepara acest deliciu tomnatic
 
Daca si voi va numarati printre gospodinele care planuiesc sa puna varza la murat anul acesta, iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le stiti inainte de a te apuca de treaba:
 
Cum fermenteaza varza?
 
Procesul prin care varza se transforma in varza murata este numit lacto-fermentatie. Practic,  Lactobacillus, o bacterie benefica ce se regaseste si in iaurt si alte fructe si legume, ajuta la transformarea zaharurilor in acid lactic in momentul in care iau contact cu o substanta salina. Acidul lactic protejeaza impotriva cresterii bacteriilor nocive, fiind foarte benefic pentru sanatate.
 
De ce avem nevoie?
 
Pentru a pune varza la murat nu ai nevoie de multe ingrediente. In principiu, ai nevoie doar de varza, sare, marar, cimbru, hrean si un recipient in care sa punem varza. In ceea ce priveste sarea, se adauga 45 grame de sare la un litru de apa sau in functie de preferinte.
 
De ce trebuie sa punem varza la murat?
 
Acest proces a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri de catre stramosii nostri, fermentarea ajutand la pastrarea verzei cu mult dupa terminarea sezonului sau. Pe de alta parte, studii moderne au aratat ca exista si alte beneficii ale alimentelor murate, acestea continand o varietate de antioxidanti si probiotice. Si sa nu uitam de gustul delicios pe care il capata alimentele murate!
 
Ce ar putea sa nu mearga bine?
 
Nu prea are cum sa nu iasa bine! Este posibil sa observi bule sau spuma alba deasupra verzei, insa trebuie sa stii ca acestea sunt doar semne ale unei fermentatii normale. Daca regasiti semne de mucegai deasupra verzei, inseamna ca este prea cald in incaperea in care tineti recipientul cu varza sau se poate datora faptului ca varza nu a fost in intregime acoperita cu apa. Oricum, nu este nicio problema; puteti indeparta urmele de mucegai si remedia problema, iar fermentatia isi va continua ritmul firesc.

sursa:observator.tv
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Liana  | #16922
Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: tilivea.liana@yahoo.ro
Nicu  | #16927
Ofertă de lucru online! Căutăm colaboratori (în regim part-time) dornici să ni se alăture într-un mare proiect ce vizează piața de carte. O afacere inteligentă care poate să-ți îmbunătățească venitul lunar cu până la 300 euror. Nu este necesară experiența. Instruirea se face gratuit, prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru informații suplimentare solicitați acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre trimițând un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
aurel  | #16955
daca pui atata sare iese ocna !!! 30 gr de sare /litru de apa ,sare se mai poate pune, dar sa se scoata nu!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 35 queries | Mysql time :0.029859 (s)

loading...