Zilele trecute, sute de romi au aterizat pe Aeroportul Otopeni din Capitala, intorsi toti din tarile straine in care si-au castigat traiul asa cum au putut.

Cu pungile de rafie la purtator, cu fuste lungi si cu copii mici, sutele de romis-au gandit ca este cel mai bun moment pentru a reveni in Romania, desi plecasera, majoritatea, din tari afectate puternic de epidemia de coronavirus.

Georgiana Apostu, o tanara stewardesa la Ryanair a postat pe contul ei de Facebook o poveste care te va impresiona pana la lacrimi. Tanara critica initiativa romilor de a se intoarce acasa, intr-o situatie atat de grea pentru Romania si mentioneaza, printre altele, faptul ca acestia au tratat-o ca pe o sclava la bordul avionului.

Mai mult, tanara a punctat, cu durere in suflet, ca oamenii care vin sa faca atata rau sunt adusi de ea si de echipajul zborului sau, dar si ale celorlalte companii low-cost. Cu o urma de durere in suflet, Georgiana a marturisit ca ii lipseste enorm familia ei si a criticat faptul ca romii s-au intors in Romania din zonele afectate de Covid-19.

„Acum fix 4 ani am plecat in viata asta de insotitor de zbor. Departe de mama, de tata, de tot ce imi era drag si iubeam. Am plecat cu niste oameni pe care ii stiam de 6 saptamani, care intre timp mi-au devenit prieteni, colegi de munca, colegi de casa si chiar si familie.
Am ajuns in Anglia, dupa 3 zboruri, cu trolerul rupt de la atatea escale adunandu-mi hainele de pe banda din aeroport.
Nu mi-a lipsit niciodata familia mai rau ca in momentul ala. As fi dat toate lirele din portofel sa ma intorc acasa. Mi-am sters lacrimile, mi-am luat lucrurile si l-am sunat pe tata sa ii spun ca am ajuns bine, si ca de maine sunt si eu, ca si el o zburatoare.

Au fost 8 luni pline de munca, de curse nebune, peripetii intr-o lume si cultura complet noua. Munca. Bataturi in palme de la carucioare, zambete pe fata dupa 4 zboruri si 14 ore de munca, crampe la picioare de la stat. Munca sa pot obtine transferul in tara. Imi doream sa ajung inapoi in tara mea, pe care o vedeam minunata atunci. Credeam ca englezii sunt cea mai groaznica natie de pe acest pamant.
Nu. Noi suntem.

Dupa 2 ani de zbor in tara in care am cunoscut toate jignirile posibile de la romanii mei, aruncat bagaje peste picioare sa le pun eu bagajele sau pungile de rafie in compartimente, de la cerut senvisuri cu frutti di mare, apa frizante, sau maleta va spun ca noi suntem.
Ne injurau, batjocoreau, eram un fel de sclavii lor cumparati cu 9.99 euro.
Se jurau ca nu se mai intorc in tara asta de cacat, ca la banii lor isi cumpara private jet-uri. Cand le cereai bani pe apa se faceau ca nu aud si te vedeau ca pe un cersetor cand le repetai. Multe zboruri, putini oameni.
Acum cand nu mai aveti ce fura, pe cine prosti, insela va intoarceti in tara asta. Tara asta in care am vrut atat de mult sa ma intorc si sa fiu cu ai mei. Cu familia mea frumoasa.

Ma bucuram asa mult cand va duceam in alte tari. Ma gandeam, „Doamne, unu mai putin” iar acum va intoarceti cu fustele pline de bani furati, cu aceleasi plase de rafie, putind a trufie si scarba!
Veniti sa ne omorati batranii, parintii, si cel mai rau e ca tot noi va aducem si va primim ACASA!” a fost mesajul emotionant postat de Georgiana Apostu, pe contul ei de pe reteaua de socializare.

coral