Producătorul de articole de lenjerie intimă Jolidon Cluj a început să comercializeze măști de bumbac, la un preț de 9,90 de lei. Pentru livrarea acasă se percep însă alți 9-19 lei, în funcție de viteza trimiterii prin curierat.

“Masca de bumbac refolosibilă este realizată din bumbac şi are o formă anatomică, care îi permite să se muleze pe faţă. Se poate spăla la 60 de grade, iar apoi se recomandă călcarea cu abur înainte de refolosire”, se precizează pe pagina de Facebook a producătorului clujean.

Măștile sunt disponibile în 10 culori și două tipuri de mărimi, S/M și L/XL, volumul maxim permis fiind de 10 bucăți.

Mulți dintre potențialii clienți s-au arătat însă sceptici față de eficiența acestei măști în fața pandemiei, prezentând ca argument recomandările Ministerului Sănătății. “Măștile fabricate din pânză, bumbac, tifon nu sunt eficiente în protecția față de coronavirus”, a arătat instituția.  

“Demersul nostru pentru producția de măști, în calitate de fabrică de textile, a fost influențat de lipsa lor de pe piață. Masca de bumbac nu are grad medical de protecție, prin urmare eficiența ei este mai redusă.

Însă acoperirea nașului și a gurii pentru persoanele care ies în spațiul public este o măsură de protecție mai bună, în lipsă unei alternative, masca urmând a fi folosită însă cu precauție, aceasta fiind spălată și călcată la o temperatură mare, după purtare” au replicat reprezentanții Jolidon.

Societatea a fost înfiinţată în 1993 de către omul de afaceri Gabriel Cîrlig. În 2004 societatea a preluat pachetul majoritar de acțiuni al principalului său concurent din România, Argos, iar în 2006, fabrica de confecţii Flacăra. În 2007 Jolidon cumpăra Tricotaje Ineu, iar în 2008, Lilly (Italia), în vederea creșterii capacității de producție a grupului.

În 2015, mai mulţi creditori au obținut intrarea în insolvenţă a Jolidon. Astra Rail Industries, controlată de germanul Thomas Manns, era cel mai mare creditor, după ce a preluat o creanţă de 117 milioane de lei a Jolidon de la BCR. Grupul de confecții a mutat în 2016 fabrica Argos din centru în zona Clujana pentru a-şi centraliza activitatea şi a reduce costurile de producţie.  

coral