Adrian Moldovan este un ins de o mare curăţenie sufletească, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în comuna Apahida, care munceşte în străinătate pentru a asigura un trai decent soţiei şi celor două fete ale sale. Însă, de la o vreme, întâmpină ostilitatea făţişă a cumnatului, invidios pe realizările sale, care-l tot ameninţa cu bătaia în caz că nu dispare în secunda când se întâlneşte cu el! Şi, tocmai pentru că l-a „înfruntat” astfel, refuzând să dispară când l-a văzut pe acesta, deşi bietul om se afla pe jos iar cumnatul într-o maşină, marţi 15 ianuarie individul a coborât din mașină şi l-a făcut praf pe Moldovan, provocându-i o fractură gravă de pomete, care necesită aproape o lună de îngrijiri medicale.

Adrian mărturiseşte, aproape plângând, pe coridoarele I.M.L.Cluj – însă cu o mare îndârjire întipărită pe figură – că Grigore, fratele soţiei, îi face viaţa grea, şi asta de mai multă vreme… Arată că înainte de Crăciun s-a întors acasă din Franţa, unde a muncit, la o firmă de construcţii, de această dată pentru o perioadă de numai şase luni. Însă, faptul că familiei sale îi merge bine  se pare că-l deranjează pe cumnat şi acesta a ajuns să-l ameninţe cu bătaia în cazul în care nu dispare din faţa sa când se întâlnesc. De asemenea, Grigore îl batjocoreşte pe unde-l prinde, făcându-l în public „Hornar”, numele de „ciufală” al familiei – pentru că mama lui fusese hornar de profesie –  dar lui nu-i pasă câtuşi de puţin de acest lucru. „De fiecare dată când mă întorc acasă mă ameninţă cu ciomăgeala şi chiar înainte de bătaia încasată marţi, în urmă cu două săptămâni a venit personal să mă bată, chiar la mine la domiciliu. A fost şi poliţia atunci şi l-am reclamat, lucru care i-a sporit ura faţă de mine. Plus că nu-i vine să creadă că nu mi-e frică de el şi de cei trei fraţi ai lui, nu înţelege că nu trăieşte în junglă şi el e şeful aici”. Descrie apoi împrejurările în care s-a petrecut agresiunea: „Marţi, pe la amiază, povesteam cu un vecin, în faţa carmangeriei din sat, când l-am văzut pecumnat coborând dintr-o dubiţă pe care a parcat-o când m-a văzut. Eu n-am plecat din faţa lui – aşa cum mi-a cerut în atâtea rânduri – aşa că s-a oprit în dreptul meu, însoţit de taică-său. Apoi, fără vreo legătură cu noi mi-a spus că mă va omorî dacă fratele lui păţeşte ceva în Franţa, unde se află la muncă. Eu i-am replicat că nu înţeleg care-i legătura cu mine, la care s-a întors şi a plecat. N-a făcut însă mai mult de trei metri. S-a întors şi mi-a ars, pe neaşteptate, o serie de vreo opt pumni, exact în faţă – atât de puternic încât am căzut imediat la pământ. Apoi m-a călcat în picioare, în timp ce taică-său stătea cu un cuţit în mână, râzând”. Tânărul mărturiseşte că a făcut, totuşi, un efort uriaş şi – în loc să cheme salvarea – s-a deplasat la poliţie, unde a întocmit o plângere pe numele agresorului. Ajuns acasă, s-a simţit foarte rău, dar de data aceasta a chemat ambulanţa şi a ajuns, în sfârşit, la U.P.U.Cluj-Napoca, unde a aflat că are o fractură serioasă. Acum spune că s-a prezentat la I.M.L. fiindcă e hotărât să nu-l lase pe cumnat în pace şi să-l determine să suporte consecinţele, chiar dacă acesta ar fugi cu sacul de bani după el.  „O să-l ating unde-l doare, deşi a fost la noi când eu eram la spital, speriindu-mi familia când a încercat să intre şi s-o convingă pe soţie să nu-i fac plângere. Dar ce mi-a făcut mie sper să nu mai facă nimănui şi să înveţe să stea pe locul lui! Acum vrea să plece în Olanda şi s-ar putea să nu mai ajungă acolo!” Moldovan este poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între 23 şi 25 de zile de îngrijiri medicale…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

„La Secţia de Poliţie Rurală Apahida există o plângere depusă sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Se fac verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor care au condus la comiterea faptei”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj, citat de Gazeta de Cluj.

coral