Un fost coleg din ”Liceeni” ii aduce acuzatii grave lui Stefan Banica Jr, dupa moartea Tamarei Buciuceanu, Isoscel.

”Liceenii”, un film de dragoste romanesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos, a ramas si acum in memoria romanilor. Privind distributia peliculei, printre actorii Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru, Sebastian Papaiani, Oana Sarbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu si Stefan Banica Jr, se regaseste numele lui Costin Marculescu. Artistul a jucat rolul elevului Emil, care a ramas in istorie cu replica: ”Tovarasa profesoara, dati-mi broastele inapoi!”.

Brigada din ”Liceenii” se sfarama incet, incet. Dintre cei enumerati mai sus, Sebastian Papaiani (tatal lui Mihai, interpretat de Banica Jr.) a murit pe 27 septembrie 2016, iar Tamara Buciuceanu s-a stins pe 15 octombrie 2019. Trecerea sa in nefiinta a adus suferinta, dar a aprins si un conflict intre actorii din ”Liceenii”.

”N-a iubit-o niciodata si nu l-a iubit nici pe tatal sau”

Este vorba despre Costin Marculescu si Stefan Banica Jr. Cel dintai l-a acuzat pe junior, intr-o postare pe Facebook, de faptul ca si-a ingropat tatal alaturi de familie si nu la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor. Marculescu a reamintit acest lucru in contextul trecerii in nefiinta a marii actrite de comedie. Tot in acest context, el a sustinut ca Banica Jr. ”nu a iubit-o niciodata pe Tanti Tama”.

„Asta a postat colegul si neprietenul meu STEFAN BANICA jr. Tanti TAMA despre disparitia marei actrite TAMARA BUCIUCEANU. EL care nu a iubit-o niciodata si care nu l-a iubit nici pe tatal sau marele actor STEFAN BANICA senior care nu este la Bellu si care e la gramada pe o cruce cu altii din familie la cimitirul Reinvierea…..”, a scris Marculescu.

Stefan Banica a murit in 1995, la 62 de ani, si a fost ingropat de fiul sau la Cimitirul Reinvierea, unde familia Banica avea un loc de veci. Pe monumentul funerar sunt 5 imagini cu membrii decedati ai familiei: actorul Stefan Banica, parintii acestuia, Leonora si Dragan, fratele Nicolae, dar si fiul sau, Alexandru.

coral