Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un tânăr cercetat pentru comiterea unei tentative de tâlhărie. Cel în cauză, având cagulă pe față, ar fi încercat să sustragă bani dintr-un magazin prin amenințarea vânzătoarei cu un cuțit. Cetățenii care se aflau în zonă au dat dovadă de spirit civic și au acționat, reușind să stopeze activitatea infracțională a tânărului.

În data de 18 noiembrie, IPJ Cluj au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie, casieră într-un magazin din cartierul Gheorgheni, a fost amenințată cu un cuțit de către un bărbat care poartă cagulă.

Imediat după sesizare, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Serviciului de Investigații Criminale și cei din cadrul Serviciului Criminalistic s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului pentru clarificarea aspectelor sesizate.

Astfel, s-a stabilit că, în jurul orei 20:00, un tânăr care avea fața acoperită cu o cagulă a pătruns într-un magazin situat la intersecția străzilor Constantin Brâncuși și Lăcrimioarelor, din Cluj-Napoca, și a agresat-o pe vânzătoare, cerându-i încasările.

În ajutorul femeii au intervenit persoane care se aflau în zonă și l-au imobilizat pe tânăr. Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție l-au încătușat pe tânăr imediat cum au ajuns la fața locului. Astfel, s-a stabilit că este vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cluj-Napoca. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată sub forma tentativei, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. Acesta urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cercetările vor fi continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

coral