News Flash:

A fost înlocuit sistemul de colectare a deșeurilor de pe raul Someș, la intrarea în Cluj-Napoca

25 Iulie 2019
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Sistem de colectare

Pentru a preveni poluarea Someșului și a malurilor sale cu deșeurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun - cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor - țeavă corugată.

Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.

Noul baraj plutitor este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Acest tip de țeavă este recomandat pentru construcția/instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție - detenție pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice și camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară, sunt funcționale și nu au suferit modificări.

Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de primărie prin compania de salubritate.

Primăria Cluj-Napoca continuă să monitorizeze sistemul și colaborează în continuare cu Apele Române, societatea civilă și celelalte autorități ale statului pentru a oferi clujenilor un mediu cât mai plăcut și cât mai curat!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

67519828_2401347396620738_471594938178469888_n
deseuri raul somes poluare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 33 queries | Mysql time :0.079462 (s)