După mai bine de șase ore de negocieri liderii coaliției au declarat că numele viitorului ministru al Sănătății va fi anunțat miercuri. Propunerea USR PLUS pentru coordonarea Ministerului Sănătății este Ioana Mihaila, actual secretar de stat. Ioana Mihăilă (PLUS) ar urma să fie noul ministru al Sănătății. Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a dezvoltat Clinica Medena, cu puncte de lucru în Oradea și Beiuș.

Dorinta fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu de a fi consilier onorific la Ministerul Sănătății a fost declinată atât de PNL-iști, cât și de USRPlus. 

Ioana Mihăilă deține în prezent funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fiind susținută de USRPlus pentru postul de ministru. Este medic endocrinolog și  deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi,potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS din prima zi de existenţă a partidului.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală, potrivit unui profil realizat de news.ro

Potrivit CV-ului prezentat odată cu candidatura la Primăria Oradea, Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, iar din 2014 a fost coordonator medical la Clinica Medena, în perioada 2018 – 2019 a fost coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS – Clinica Medena.

Conform declaraţiei de avere, Ioana Mihăilă deţine împreună cu soţul două terenuri intravilane în Oradea, obţinute prin contract de vânzare – cumpărare, iar un alt teren, de peste 500 de metri pătraţi, este obţinut prin donaţie.

De asemenea, împreună cu soţul deţine trei case în Oradea, mai deţine o cotă parte dintr-un apartament din Cluj Napoca şi mai are un spaţiu comercial de 437 de metri pătraţi obţinut în 2015 prin donaţie, în Oradea.

Ea are un autoturism Renault Clio și depozite la bănci care totalizează peste 400.000 de lei.
Soţul său, Marius Mihăilă, a acordat un împrumut de peste 330.000 de lei firmei Osteoprotect SRL, iar Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 65.000 de lei firmei Dermalite SRL.

Ioana Mihăilă a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

Ea a câştigat 14.400 de lei anul trecut ca endocrinolog la Dermalite SRL, de la care a încasat şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a obţinut 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a încasat şi dividende. coral