În perioada 31 iulie – 2 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o serie de acţiuni în sistem integrat,  pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea prevenirii răspândiri noului tip de virus COVID-19. 

 

În cadrul acţiunilor au fost verificate unităţi alimentare, zone de agrement, terase, complexe comerciale, săli de  jocuri de noroc şi mijloace de transport în comun. 

 

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca,  inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, specialiști din cadrul  Direcţiei Sanitar Veterinare, reprezentanţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi poliţişti locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 150 de persoane şi au fost verificate  110 societăţi comerciale. 

 

Totodată, au fost verificate 139 de mijloace de transport în comun, fiind legitimaţi peste 1.800 de călători. 

 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, 24 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020.

Alte 32 de sancţiuni au fost aplicate conform legii 61/1991R,  pentru nerespectarea normelor privind  consumul de băuturi alcoolice în spații publice şi cerşetorie.

 

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN CLUJ-NAPOCA

 

La data de 31 iulie a.c., în intervalul orar 07.00-09.00poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca Secţiile 1-7 împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier au acţionat  în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie.
Acţiunea s-a desfăşurat pe pricipalele artere din întreg municipiul Cluj-Napoca. 

 

Pe durata celor 2 ore, poliţiştii au  legitimat 214 persoane şi au fost verificate 187 de vehicule. 

 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate un număr de 132 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R. 

 

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alţi 20 pentru neportul centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost sancţionate 6 persoane care în calitate de pieton, au traversat în mod neregulamentar.

Alte 64 de sancţiuni a fost aplicate participanţilor la trafic pentru alte abateri la regimul rutier. 

 

Poliţiştii au reţinut 5  permise de conducere pentru depăşirea vitezei regulamente, un alt permis fiind reţinut pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară. 

 

Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru  diferite defecţiuni ale autoturismelor. 

coral