News Flash:

Ajutor bănesc de la Guvern pentru persoanele singure

18 Februarie 2020
1533 Vizualizari | 0 Comentarii
bani 1

Un număr de aproape 470 de familii şi persoane singure aflate în situaţii critice, din toată ţara, urmează să beneficieze de ajutoare de urgenţă în valoare de 1.647.800 lei.

Guvernul a luat această decizie în urma anchetelor sociale efectuate de agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială. Astfel, Executivul a decis că suma 344.500 lei va fi distribuită unui număr de 59 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti

Este vorba despre familii aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuinţele, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată. Aceşti oameni se confruntă cu diverse probleme socio-materiale şi de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-şi poată repara locuinţele.

De asemenea, se vor acorda 1.283.500 lei pentru 407 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti, cu grave probleme de sănătate sau în situaţii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Între persoanele care vor primi sume de bani de la Guvern se află şi persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, alocaţii pentru susţinerea familiei. Familiile pentru care s-a propus acordarea ajutoarelor de urgenţă au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, nedecontate în totalitate de casele judeţene de asigurări de sănătate”, dezvăluie deputatul PNL de Bacău Elena Hărătău.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049483 (s)