Emil Boc spune că „nimeni nu trebuie să doarmă sub cerul liber”, fapt pentru care a vizitat Centrul Social de Urgență al Primăriei. La acel centru, persoanele fără adăpost beneficiază de condiții decente de locuire, igienă și hrană.

Primarul s-a asigurat că există suficiente locuri liberi ca nimeni, în „zilele geroase”, să nu doarmă sub cerul liber și să nu fie abandonat.

La Centrul de Social de Urgență, aflat în subordinea Primăriei, capacitatea este de 50 de locuri. 24 dintre acestea sunt ocupate, iar 26 libere. La Centrul de Găzduire Temporară, de pe strada Oașului nr. 298, capacitatea este de 64 locuri din care 48 ocupate și 16 locuri libere.

Astfel, în total există 114 locuri, dintre care 72 sunt ocupate, iar 42 libere pentru persoanele fără adăpost din Cluj-Napoca.

„Nimeni nu trebuie să doarmă sub cerul liber! Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat! (…)

Nu uitați, dacă puteți sa faceți UN BINE, nu ezitați sa îl faceți! Ceea ce pentru unii înseamnă foarte puțin, pentru alții înseamnă foarte mult!! Numai prin solidaritate putem reuși și să fim o Comunitate puternică!

Dacă aveți informații despre oameni fără adăpost, vă rugăm să sunați la Poliția locală (0264/955) sau la Telefonul Primarului (0264/984) în vederea invitării acestora la Centrele sociale ale Primăriei”, a anunțat Emil Boc.

coral