Dupa mai bine de doi ani de cand Stela Popescu s-a stins din viata, colegul si prietenul ei cel mai bun, Alexandru Arsinel, nu s-a impacat cu ideea ca marea doamna a teatrului romanesc de revista nu mai este printre noi. Actorul sustine ca ii simte lipsa atat pe scena, cat si in viata de zi cu zi.

”Cand eram impreuna, puteam sa dam aproape totul”

Cu putin timp inainte de a urca pe scena, unde a primit premiul de excelenta, marele actor a oferit un interviu de-a dreptul emotionant.

”Romanii sunt tristi fara Stela, dar se bucura atunci cand o revad pe micul ecran. Nu imi e usor! Nu ne-a fost usor! Stela insemna foarte mult. Ea era un reper important pentru noi. Pentru teatru a fost un geniu unic al romanilor. Cateodata mi se face frica fara ea. Oamenii poate asteapta mai multe de la noi. Cand eram impreuna, puteam sa dam aproape totul.

Acum joc, oamenii sunt generosi si ma aplauda. Joc si cu alti colegi si usor, usor, publicul se obisnuieste. N-am inlocuit-o pe Stela. Am jucat in continuare cu o fata foarte talentata, Ana Donosa, un moment pe care-l jucam de cand traia Stela si cand ne hotarasem sa luam in spectacol un baiat tanar, Cristi Simion,  care sa joace cu ea si o fata cu care sa joc eu.  

La ea am fost acum doua saptamani, cand s-au implinit doi ani de cand au murit. Am fost cu niste flori. Cineva a vazut, la un moment dat, ca m-am retras si m-am urcat in masina. A fost asa de frig si la varsta mea frigul patrunde repede. Din aceasta cauza m-am retras, nu din lipsa de respect”, a declarat Alexandru Arsinel.

Planurile de sarbatori: „Speram ca, dupa ce ajungem la Sinaia, o sa inceapa sa ninga”

Mai mult decat atat, marele actor Alexandru Arsinel ne-a dezvaluit planurile pe care si le-a facut impreuna cu sotia lui pentru sarbatorile de iarna.

”De sarbatori imi doresc sa avem parte de vreme buna ca sa putem urca la Sinaia, unde am casa. Ne este greu pentru ca sotia mea este paralizata si e dificil sa urce vreo 30 de trepte. Si speram ca, dupa ce ajungem la Sinaia, o sa inceapa sa ninga”, a mai marturisit marele actor.

Stela Popescu, loc de veci la Cernica

Stela Popescu s-a stins din viata in urma cu doi ani, pe 23 noiembrie 2017, in urma unui accident vascular. Celebra actrita a fost gasita fara suflare in casa ei din Bucuresti de catre fiica vitrega, Doina Maximilian. Ea a venit intr-un suflet, dupa ce artista nu i-a raspuns de mai multe ori la telefon. Regretata actrita a fost inmormantata la Manastirea Cernica, langa cel de-al doilea sot, Puiu Maximilian.

“A fost dorinta ei sa fie inmormantata langa sotul ei, Puiu Maximilian, cum i se zicea acestuia in breasla. La inceputul carierei sale, Stela Popescu s-a indragostit nebuneste de scriitorul Mihai Maximilian, cu care s-a si casatorit in 1969. El ii compunea versurile la scheciurile pe care Stela le interpreta. Dupa moartea lui Puiu, Stela Popescu tot timpul spunea ca doreste sa fie inmormantata langa sotul ei”, a martursit Oana Georgescu de la Teatrul ”Constantin Tanase”.

Alexandru Arsinel ia aproape 20 de pastile pe zi

”Iau foarte multe medicamente, in jur de 20 de pastile pe zi: dimineata cand ma trezesc, la 10, la 14, la 20 si seara inainte de culcare. Le-am invatat pe de rost, le tin in cutii din astea pentru fiecare ora. (n.r.: tocmai a golit o cutiuta cu cateva pastile in timp ce a povestit amanuntele)”, marturisea Alexandru Arsinel, in urma cu ceva timp. coral