News Flash:

Armata caută rezerviști voluntari. 87 de posturi așteaptă să fie ocupate

25 Iunie 2020
836 Vizualizari | 0 Comentarii
armata romana 1170x658

Biroul informare-recrutare Cluj desfășoară în perioada 22 iunie -10 iulie recrutarea candidaţilor pentru posturile de rezervist voluntar.  La nivelul judeţului Cluj sunt disponibile un număr de 87 de posturi de rezervişti voluntari din care 12 pentru maiştri militari, 15 pentru subofiţeri şi 60 pentru soldaţi şi gradaţi.

„Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate. Acestia pot fi din rândul rezerviştilor sau al cetăţenilor care nu au îndeplinit serviciul militar, dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar.

De ce acte e nevoie

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul biroului informare-recrutare Cluj, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original şi în copie;

b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii;

c) acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi copie;

d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la sediul Biroul informare-recrutare Cluj, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Procedurile de recrutare a rezerviştilor militari se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Persoanele interesate din judeţul Cluj se pot prezenta la sediul Biroul informare-recrutare Cluj de pe Calea Dorobanţilor nr. 8-10 pentru a obţine mai multe informaţii”, se arată în anunțul Biroului informare-recrutare Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 33 queries | Mysql time :0.064931 (s)