Avocatul clujean Călin Budișan este revoltat la adresa judecătorilor. Nu merită ca avocații să își riște viețile din cauza Covid-19, când sălile se aglomerează, susține acesta.

Călin Budișan își exprimă revolta și la adresa Consiliului Baroului Cluj, care nu ia măsuri în această privință.

„E inadmisibil să ne riscăm viața pentru graba nejustificată a unor judecători. În cauze în care nu e risc de prescripție și sunt pe rol de 5 ani, avem în 6 săptămâni 4 termene de judecată și aproximativ 20 de martori de audiat. Noi stăm 20 de oameni în 20 de metri pătrați și judecătorii stau după pexiglas, protejați, și sar să nu se apropie oamenii de ei.

Și e inadmisibilă pasivitatea Baroului Cluj, care ar trebui să ia poziție dură și să ceară să fie judecate doar cazurile urgente – măsuri preventive, etc, să fie limitat numărul de martori, să fie aerisite sălile, termene lungi în cauzele fără risc de prescripție.

Există o precipitare și o grabă nejustificată a unor judecători care cheamă 7 martori plus zeci de oameni participanți, cu un risc major de îmbolnăvire, de răspândire a virusului și de periclitare a vieții. Este gratuită și inexplicabilă atitudinea unor instanțe și a conducerii Baroului, care nu sunt preocupate de un interes comun – protejare sănătății și a vieții!

Sunt indignat și nevoit să iau atitudine, căci ajungem să fim nevoiți să facem dovada pandemiei mondiale și a riscului major de notorietate pentru toate țările europene. Se închide Parlamentul European și noi mergem la 4 termene în 6 săptămâni cu 20 de martori la o cauză din 2015. Și exemplele sunt multiple, din păcate”, a declarat Călin Budișan, potrivit clujust.ro.

Un stagiar al avocatului Călin Budișan a fost infectat cu coronavirus, însă nu se poate interna.

Citește mai multe detalii AICI.

coral