Rusu Aurelian Bazil, bărbatul din cmuna clujeană Luna care în luna aprilie provoca un scandal într-un spital din Câmpia Turzii, agresând agenții de poliție și avariind caroseria unei mașini aparținând Poliției Locale mai rămâne 30 de zile după gratii, după ce magistrații Tribunalului Cluj i-au respins acestuia contestația împotriva încheierii Judecătoriei Turda, care prelungea măsura arestului preventiv.

"În baza art. 4251 alin. (7) pct. (1) lit. b) raportat la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul R. A. B., împotriva încheierii penale nr. 270/13.05.2020 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Turda, prin care s-a menţinut măsura arestării preventive. În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în calea de atac a contestaţiei.", se arată în încheierea judecătorilor clujeni.. 

Rusu Aurelian Bazil a fost inițial reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv, după ce a provocat un scandal atât cu polițiștii locali cât și cu cei de la Poliția Națională, rupând epoletul unui polițist local și a avariind caroseria mașinii de Poliție Locală.

”La data de 19 aprilie a.c., Poliția Locală Câmpia Turzii a fost sesizată de către personalul Spitalului  din Câmpia Turzii despre faptul că, un bărbat a pătruns fără drept în curtea spitalului, unde adresează  cuvinte și expresii jignitoare personalului medical.  

Un echipaj al Poliției Locale Câmpia Turzii s-a deplasat la fața locului, persoana în cauză nefiind găsită. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cel în cauză este un bărbat de 45 de ani, din comuna Luna, care locuiește fără forme legale pe raza municipiului.

Deplasându-se la adresă, polițiștii locali l-au identificat. I-au solicitat bărbatului să se legitimeze, acesta a refuzat, devenind recalcitrant,  adresând  injurii și amenințări cu acte de violență la adresa celor doi, motiv pentru care polițiștii locali au procedat la imobilizarea bărbatului.

În momentul în care s-a încercat urcarea acestuia în autospecială pentru a fi condus la sediul politiei, acesta ar fi lovit cu piciorul autoturismul, provocând avarierea caroseriei. 

În continuare, acesta ar fi rupt epoletul de pe uniforma unuia dintre lucrători, adresându-le celor doi, amenințări cu acte de violență. 

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al poliției municipiului Câmpia Turzii, care l-a condus pe bărbat la sediul poliției, unde acesta ar fi continuat să adreseze injurii și amenințări și la adresa polițiștilor. 

În cauză, a fost sesizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. 

La data de 20 aprilie, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.”, arătau reprezentanții IPJ Cluj.  coral