Cîștigarea de către clubul clujean CFR Cluj a celui de al 5-lea titlu consecutiv se traduce și în câștiguri financiare. Cât valorează câştigarea titlului în România doar în ceea ce privește drepturile TV?

Clujenii au primit o adevărată gură de oxigen, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi financiar. Mai ales că bilanţul clubului a arătat destul de rău, când au apărut cifrele, recent, în presă.

Titlul de duminică seara a adus în palmaresul clubului din Cluj-Napoca o performanţă nemaiîntâlnită în fotbalul românesc pentru o echipă din provincie de 95 de ani. Însă și din punct de vedere financiar, succesul din Liga I reprezintă o performanţă crucială pentru CFR.

Vestea bună e că, prin câştigarea titlului, formaţia din Gruia va încasa o sumă importantă din drepturile TV. Este vorba despre aproximativ 2,5 milioane de euro, sumă cu care e răsplătită campioana potrivit contractului negociat de Liga Profesionistă de Fotbal cu firma eAd, care deţine drepturile TV, a transmis adevarul.ro. 

Lovitura cu adevărat importantă o poate da în cupele europene, acolo câştigarea campionatului îi asigură lui CFR Cluj prezenţa în preliminariile UEFA Champions League. CFR Cluj visează deja la milioanele de la UEFA. Va lua startul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde adversarele sunt modeste.

Dacă va reuşi să ajungă până în play-off, îşi va asigura un cec de 10 milioane de euro. O calificare în grupe îi poate aduce în conturi 20 de milioane de euro, scrie as.ro. 

coral