Capcana din Grecia în care tot mai mulți români cad! În Grecia sezonul estival este în plină desfășurare. Dar apar din ce în ce mai multe situații neplăcute, mai ales pentru turiști. Mulți clienți români care și-au plătit sejururi în Grecia, pe bani mulți, se plâng de condițiile de cazare din resorturile de aici, și nu numai. De exemplu, un grup de turiști au relatat pe rețelele de socializare de condițiile grele regăsite în insula Thassos. Și, din păcate, numărul acestor situații se mărește, de la o zi la alta. Mulți vorbesc de capcana din Grecia în care tot mai mulți români cad. Alții relatează despre ce se întâmplă în momentul în care ajung la cazare.

Probeme pentru turiștii români în Grecia. Capcana din Grecia în care tot mai mulți români cad

Pe rețelele de socializare, mai exact grupurile de pe Facebook, unde turiștii români schimbă impresii despre sejururile din Grecia, au apărut tot mai multe reclamații. Recent scriam despre un astfel de eveniment, întâmplat pe una din celebrele insule elene.

Iată că alte noi reclamații apar, legate de cazare și anularea unor rezervări, prin intermediul site-ului Booking. O turistă povestește pe grupul de Facebook Forum Thassos, despre modul în care i-ar fi fost anulată o rezervare la o pensiune de pe insula Thassos, după ce proprietarul ar fi rezervat și pentru alți turiști, în aceeași perioadă, întreaga pensiune din Scala Sotiros.

„Bună de dimineaţă. Aş dori să vă întreb dacă aveţi cunoştinţă de Villa Kalliroi din Scala Sotiros. Am făcut o rezervare pe booking, am plătit mai bine de jumătate din preţul de cazare pentru două familii cu trei pitici.

Aseară ne-a fost anulată rezervarea pe motiv de neînţelegeri între proprietar şi cei de la booking. Se pare ca proprietarul a rezervat pentru mai multe persoane în aceleaşi perioade ajungându-se astfel la suprapuneri peste suprapuneri.

Am luat legătura cu cei de la booking şi se încearcă demersuri pentru restituire. Evident, ne vrem banii înapoi, dar sunt curioasă dacă exista cineva pe grup care a mai întâmpinat astfel de probleme cu acestă unitate de cazare. Mulţumesc”, a scris turista.

Ce se întâmplă în momentul în care ajung la cazare

Răspunsurile la întrebarea respectivei românce nu au întârziat să apară, alți internauți având povești similare. În unele cazuri, spun cei pățiți, li s-ar fi rezervat camare deja antamate altor turiști, exact în aceeași perioadă, sau primind alte camere decât cele rezervate prin sistemul de booking. Un alt caz întâmplat, a avut loc pe insula Rhodos, la unul din hotelurile de aici, povestește un internaut, acesta primind o cu totul altă cameră, decât cea pentru care plătise, condițiile fiind mult inferioare.

Deși cazurile de acest gen se înmulțesc, cu toate astea numărul românilor care aleg vacanțele în Grecia, în ciuda reclamațiilor, crește de la o zi la alta. Dar, atenție!, în unele cazuri, chiar dacă se constată probleme, există riscul să nu vă mai puteți recupera banii. Așa că, cel mai bine, este să vă faceți programările fizic, la operatorii de turism. Aceștia, în astfel de situații, pot gestiona mai bine rezolvarea litigiilor.

coral