Institutul National pentru Sanatate Publica a anuntat, in urma cu scurt timp, noul bilant al imbolnavirilor cu coronavirus din Romania. Numarul total a urcat la 184, dupa ce, seara trecuta, se anuntasera 168.

Cele mai multe cazuri noi sunt in Iasi. Sunt 16 pacienti care s-au vindecat.

Informarea oficiala a MAI

Grupul de Comunicare Strategica a transmis ca, pana pe 17 martie, ora 10.00, au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19 in Romania. Dintre acestea, 16 persoane au fost vindecate si externate: 1 caz din Bucuresti, 15 din Timisoara.

Cazurile noi, depistate in ultimele ore sunt raspandite dupa cum urmeaza: 7 in Iasi, 2 in Suceava, 2 in Neamt si cate unul in Ialomita, Mures, Botosani, Bistrita Nasaud si Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au varste cuprinse intre 21 si 65 de ani.

3.282 de persoane se afla in carantina institutionalizata, in timp ce alte 16.610 se afla in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Au fost inregistrate si 36 de dosare penale, pentru savarsirea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 din Codul Penal.

Presedintele Klaus Iohannis a decretat, luni, stare de urgenta in Romania. In decret sunt prevazute mai multe masuri, dintre care unele sunt de natura preventiva. Altele, insa, sunt cu aplicabilitate oficiala odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial.

Masurile din decret vizeaza mai multe domenii, in special Sanatatea, Educatia si Economia, dar nu numai. Starea de urgenta este declarata in Romania pentru o perioada de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei.

coral