News Flash:

Ce spune Alexandru Rafila despre diagnosticarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen

21 Aprilie 2020
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
alexandru rafila ips pimen 12

În trebat despre situația ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, infectat cu noul COVID-19, prof. Alexandru Rafila, a spus la Digi TV, că,

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila.

„Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru că ne arată că o evoluție necontrolată a bolii, din cauza unei lipse de acțiune sau a unor comportamente total necorespunzătoare, fac ca un oraș relativ mic, cum este Suceava, care are în jur de 120.000 de locuitori, să producă un sfert din cazurile din România, ceea ce este impresionant”, a spus Rafila.

El a adăugat că Suceava est un exemplu despre ce s-ar putea întâmpla dacă la nivelul întregii țări nu ar fi respectate măsurile de distanțare sau dacă în spitale nu ar fi utilizate la timp și așa cum trebuie echipamentele de protecție.

În ceea ce privește starea arhiepiscopului, Rafila spune că, deși acesta este în vârstă, e posibil ca simptomele să fie ușoare.

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila.

Sursa: digi24

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

alexandru rafila ips pimen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047898 (s)