Producătorul HP are în portofoliu câteva mărci de laptopuri axate pe gaming, dintre care cea mai notabilă este probabil familia Omen. Cu toate acestea, există și alte mărci din gama companiei pe care le poți folosi pentru jocuri, inclusiv seria Victus, lansată recent. Vom evidenția cele mai bune opțiuni de laptop HP de gaming din gama companiei.

Cel mai bun în general: laptop HP Omen 17t-ck100

Dacă ești în căutarea celui mai bun laptop de gaming, sunt șanse să cauți un GPU cât mai puternic posibil, iar niciun laptop din gama HP nu merge mai departe decât cel mai recent Omen 17. Echipat cu cele mai recente dotări hardware de la Intel și Nvidia, acesta este un laptop bestială, dar păstrează aspectul distinct și curat pentru care este cunoscută familia Omen.

Performanța este cheia când vorbim de jocuri, iar Omen 17 o are, fiind dotat cu un procesor Intel Core i7-12700H din generația a 12-a, cu 14 nuclee și viteze de amplificare de până la 4,7GHz. Aceasta este o mulțime de putere pentru jocuri și este susținută de un GPU pentru laptop Nvidia GeForce RTX 3080 Ti cu 16GB de memorie, astfel încât poți fi sigur că poate face față fără probleme celor mai recente jocuri. Configurația de bază începe cu un RTX 3060, care este deja destul de grozav. Dincolo de aceasta, poți obține până la 32GB de memorie RAM DDR5, plus că are până la 2TB de stocare, ceea ce este suficient pentru destul de multe jocuri.

Afișajul este, de asemenea, foarte important atunci când vine vorba de jocuri și, din nou, Omen 17t este una dintre cele mai bune oferte ale HP în această privință. Are un panou mare de 17,3 inci.

Din păcate laptopul are în continuare o cameră web de 720p.

În ceea ce privește designul, un laptop HP de gaming este neobișnuit de curat în comparație cu majoritatea competitorilor și îl poți scoate în public fără să atragi prea multă atenție nedorită.

Așadar, dacă ești dispus să suporți greutatea mare a acestui laptop și poți trece cu vederea camera web mediocră, Omen 17 este cu ușurință cel mai bun laptop HP de gaming în acest moment.

Cel mai bun laptop de 16 inci: laptop HP Omen 16t-b100

Laptopurile de 17 inci pot aduce cea mai mare putere, dar nu este foarte convenabil să le transporți cu tine, deoarece tind să fie foarte grele. Dacă vrei ceva mai mic și nu ai nevoie de atâta putere, Omen 16t este o altă opțiune excelentă, care este, de asemenea, foarte ușor de configurat.

Omen 16t poate fi configurat cu același procesor Intel Core i7-12700H ca și fratele său mai mare, astfel încât vei obține în continuare 14 nuclee și viteze de până la 4,7 GHz. Configurația de top a GPU-ului coboară o treaptă până la un Nvidia GeForce RTX 3070 Ti, dar acesta este în continuare foarte puternic și va putea să se descurce foarte bine cu majoritatea, dacă nu cu toate jocurile moderne, doar că la o rată de reîmprospătare sau o rezoluție mai mică.

La fel ca și modelul mai mare, poate fi configurat cu până la 32 GB de RAM, deși se limitează la 1 TB de stocare SSD.

Ecranul este un panou de 16,1 inci și este disponibil doar cu rezoluție Full HD.

La fel ca Omen 17t, acest model include și o cameră web relativ dezamăgitoare de 720p.

Cel mai bun laptop de gaming de 15 inci: laptop HP Victus 15t-fa000

Dacă vrei un laptop de gaming cu o amprentă și mai mică, Victus 15t-fa100 este probabil cel mai bun laptop HP de gaming în acest moment. Acesta face parte din seria Victus, ceva mai mainstream, dar încă are o putere decentă și are un design potențial mai atractiv.

Din punct de vedere al performanței, Victus 16t este cu siguranță un pas în jos vizibil față de modelele Omen. Îl poți configura până la un Intel Core i7-12700H. Ai în continuare 14 nuclee și viteze de amplificare de până la 4,7GHz. Dezavantajul este la nivelul GPU-ului, pentru că acest laptop are la maxim un Nvidia GeForce RTX 3050 Ti. De asemenea, ești limitat la un maxim de 16GB de memorie RAM DDR4 la 3200MHz, dar stocarea este similară, ajungând până la 2TB. coral