News Flash:

Cluj Arena ar putea fi din nou denumita Ion Moina

8 Ianuarie 2019
861 Vizualizari | 0 Comentarii
Cluj Arena

Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, solicită consilierilor județeni și președintelui Alin Tișe să susțină “redobândirea identității pierdute a stadionului clujenilor”, Ion Moina.

Atlet, profesor, multiplu campion național și balcanic la 100 m, Ion Moina este un simbol pentru Cluj dar și un nume de campion care a insuflat perseverență, performanță și onoare tuturor clujenilor care au activat pe stadionul Ion Moina.

“În 2011, Alin Tișe și majoritatea consilierilor județeni au decis să abandoneze tradiția în favoarea banilor. Binențeles că puterea unui simbol este mai mare decât o lăcomie administrativă, stadionul rămânând cu identitatea pierdută dar și fără bani în traistă. Un vechi proverb românesc ne învață că «nu în mult stă bunul, ci în bun stă multul», prin urmare, având în vedere tradiția și onorabilitatea numele Ion Moina dar și utilitatea pistelor de atletism pe care pot fi organizate competiții olimpice, le solicit consilierilor județeni cât și președintelui Alin Tișe să susțină redobândirea identității pierdute a stadionului clujenilor. Nicio sumă de bani nu poate înlocui tradiția și mândria numelui marelui nostru campion, Ion Moina” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Solicitarea vine și în contextul în care în acest an, clubul clujenilor, ”Universitatea Cluj”, sărbătorește centenarul, un club la a cărui patrimoniu istoric este asociat și Ion Moina. Stadionul ”Cluj Arena” a fost inaugurat în 2011, cu un număr de 30.335 de scaune, fiind construit de consorţiul format din ACI Cluj şi Con-A Sibiu la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”.

Sursa: infocluj.eu

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj arena redenumire ion moina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039730 (s)