News Flash:

Cluj Future of Work - primul proiect finanțat de Urban Innovative Actions în Romania

11 Decembrie 2019
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
Afis

Cluj-Napoca este primul oraș din Estul Europei care primește o finanțare nerambursabilă de 98% de la Comisia Europeană, prin programul Urban Innovative Actions. Proiecul de finanțare a fost depus de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, este în valoare de 5,6 milioane de euro și are ca obiect analiza si testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri și administrației și, în general, comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

Viitorul orașului depinde de muncă și vrem să ne asigurăm că ne putem pregăti ca oraș din timp pentru schimbările sociale și de tehnologie care au loc în acest moment în lume. Putem face acest lucru cel mai bine printr-un parteneriat puternic între administrația locală, mediul cultural, academic, de afaceri și cel social.

Ne bucurăm că prin acest proiect putem să punem în valoare investiția de la CREIC aducând în acest fel dotări specifice industriei 4.0, în valoare de 2 milioane de euro”, a declarat primarul Emil Boc.

„Cluj Future of Work” studiază și testează posibilități prin care orașul se poate pregăti pentru provocările cu care se vor confrunta anumite locuri de muncă.

În urma progresului industriilor culturale și creative, avansului automatizării și a evoluției provocărilor sociale de tot felul, munca și piața muncii vor suferi transformări importante care ne vor afecta pe toți. În proiectul „Cluj Future of Work” vom cerceta și experimenta, timp de trei ani, mai multe scenarii posibile ale viitorului orașului. 

Atunci când acordă o finanțare unui oraș, Urban Innovative Actions atestă faptul că el este unul curajos, capabil să-și asume riscurile de a fi primul care testează idei noi care ar putea îmbunătăți viața orașelor din Europa și suntem bucuroși că Europa vede în Cluj un astfel de oraș”, a declarat Anamaria Vrabie, director al Diviziei de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean și co-manager al proiectului.

În proiectul „Cluj Future of Work” au fost implicate, pe lângă administrația publică locală și Centrul Cultural Clujean, mai multe organizații membre sau colaboratoare ale Centrului: Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania, festivalul ZAIN, Fundația AltArt, precum și clusterele ARIES Transilvania, Cluj IT, Clusterul de Mobilier Transilvan și Clusterul de Industrii Creative.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

proiect finantare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 22 queries | Mysql time :0.065964 (s)