"Io te-am făcut, io te omor" – îi zicea tatăl în timp ce-şi strangula fiica. Bătrânul îşi expusese nepoţii pe Facebook şi fata-l certase 

În timp ce aşteaptă să fie primită în cabinetul de consultaţii, printre dalele de faianţă din sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, tânăra clujeancă, o blondă cu ten deschis, pare o adolescentă. 

De fapt are 26  de ani şi e mamă a trei copii. Aflu din frânturi de discuţii, purtate cu însoţitorii săi – o femeie şi un bărbat – că tânăra mamă îşi certase, ieri, tatăl pentru că şi-a expus nepoţii pe Facebook, fapt care a scos-o pur şi simplu din minţi. Aşa că a început o ceartă acerbă între cei doi, moment în care tatăl ar fi spus: "Io te-am făcut, io te omor"!. 

Şi, ajuns la capătul răbdărilor, după reproşurile fiicei, bărbatul a cuprins-o pur şi simplu de gât. Apoi a strâns-o serios, preţ de câteva zeci de secunde, până când femeia a ajuns la capătul puterilor, gata-gata să-şi dea obştescul sfârşit.

A fost lăsată, în ultima clipă, de către tatăl care a realizat, în sfârşit, ce monstruozitate era să comită. Astfel, joi, 4 iunie, după ce femeia a fost consultată de către medicii legişti – alegându-se cu  un certificat medical care-i atestă agresiunea exercitată asupra sa – acesta va face plângere penală pe numele tatălui, pentru a-i pedepsi gestul necugetat.

Am aflat ceva mai târziu, conform unor surse din I.M.L.Cluj, că femeia prezenta leziuni tipice strangulării, cu urme de mână şi degete pronunţate pe gât, obţinând un certificat în care i-a fost recomandată o săptămână de îngrijiri medicale.

coral