News Flash:

Clujul va avea o autostradă metropolitană pentru biciclete, propune candidatul PMP la Primărie, prof. Fițiu Avram

27 August 2020
974 Vizualizari | 0 Comentarii
Avram Fitiu

Un proiect propus de candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, are ca scop amenajarea unei autostrăzi pentru biciclete, care să facă conexiunea dintre comunele din zona metropolitană a Clujului cu oraşul. Existenţa unei astfel de atracţii pentru bicicliştii locali ar putea fluidiza tranzitul între aceste regiuni, oferind totodată şi un element de agrement. Totuși o astfel de iniţiativă ar avea mai mult un scop practic sau unul de recreere? Dacă balanţa înclină mai degrabă spre a doua variantă, oare e necesară o autostradă pentru buciclete care să înconjoare oraşul, în condiţiile în care în anumite zone avem deja piste pentru biciclişti și se creează multe conflicte între șoferi și bicicliști? Anumiți clujeni aleg să aibă un stil de viaţă activ, iar practicanții de ciclismul ar beneficia de condiții optime prin construirea acestei autostrăzi. Înconjurând oraşul, aceasta ar putea oferi siguranţa şi confortul pe care benzile special amenajate pentru biciclişti din Cluj-Napoca, şi aşa puţine la număr, nu le garantează. Problema lipsei de resurse puse la dispoziţie pentru biciclişti și obligându-i să încurce traficul pentru șoferii de automobile pe anumite artere ar fi rezolvată prin această autostradă.

Nevoia unor condiții care să permită desfăşurarea optimă a activităţii fizice şi a sporturilor în aer liber ne este insuficient satisfăcută până în prezent de un oraş aglomerat precum Cluj-Napoca. Candidatul PMP  a abordat această problemă, aducând în vedere o variantă posibilă pentru pasionaţii de activităţi sportive.

Proiectul ecologic al candidatului PMP, Fiţiu Avram, promite să ofere o autostradă metropolitană de care se poate face uz atât în scopuri practice, precum deplasarea la locul de muncă, dar şi pentru desfăşurarea de activităţi sportive, cum ar fi ciclismul. Acest proiect face parte din viziunea candidatului PMP pentru schimbarea municipiului Cluj-Napoca într-un oraş verde.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

candidat autostrada metropolitana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 33 queries | Mysql time :0.073312 (s)