News Flash:

Comisia Urbanistică a aprobat deschiderea unei mine de sare în Cluj

6 Iunie 2022
653 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia Urbanistic a aprobat deschiderea unei mine de sare n Cluj

Comisia Urbanistică a județului Cluj a oferit un nou aviz favorabil proiectului de deschidere a unei mine de sare în localitatea Nireș, comuna Mica.

A fost vorba de o revenire a proiectului „Exploatare minieră de sare gemă din perimetrul Nireș, incintă de suprafață, introducere in intravilan”, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) Cluj de joi, 2 iunie 2022, scrie Ziua de Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil proiectului. „Având în vedere că primăria Mica nu se opune și a votat pentru acest proiect, putem merge mai departe și propun un aviz favorabil pentru astăzi”, a transmis Tișe.

Investitorul este compania SALZBERGWERK RESSOURCEN UND INVESTITIONEN – S.R.L, cu sediul în București, care a concesionat depozitul de sare. Licența de concesiune a fost încheiată în 2019 de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale cu această firmă pentru perimetrul de sare gemă Nireș din județul Cluj, în suprafață de 3.245 kmp.

Durata concesiunii este de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire pe perioade succesive de câte 5 ani. Compania a derulat lucrări de explorare geologică pe perimetru încă din 2014, până în 2017. Perimetrul Nireș se află la aproximativ 20 de km de municipiul Dej.

Potrivit profit.ro, compania Salzbergwerk Ressourcen Und Investitionen a fost înființată în anul 2013 de către Bogdan Ionuț Niță, fost partener de afaceri cu Andrei Hrebenciuc, fiul omului politic Viorel Hrebenciuc, unul dintre importanții sfătuitori ai Partidului Social Democrat. Acesta este și în prezent asociat principal al firmei, cu aproape 39% din capital, precum și administrator.

Următorii doi asociați ca nivel al participațiilor sunt nume mari din business-ul românesc. Astfel, 25,5% din părțile sociale ale viitorului producător de sare sunt deținute de societatea Radu Resources SA, controlată de soții Octavian și Anca Radu, patronii grupului Radu Holding, ce include business-urile Diverta, PinkPost, Sistec, TCE Holding și Sunny Berry.

Tot 25,5% din Salzbergwerk deține și firma Winners Resources SRL din Cluj, deținută indirect de soții Horia și Simona Ciorcilă. Horia Ciorcilă este fondator al Băncii Transilvania și președinte al Consiliului de Administrație al instituției de credit.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1463 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049373 (s)