Lumea sportului din România este în doliu după ce a murit cunoscutul antrenor Gheorghe Broșteanu, la vârsta de 62 de ani. Acesta a fost o figură emblematică a luptelor libere, multiplu campion național și european.

Un cunoscut antrenor român, multiplu campion național și european la lupte, s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Federaţia Română de Lupte a anunţat, luni seara, pe pagina de Facebook, trecerea în neființă a lui Gheorghe Broşteanu, „o figură emblematică a luptelor libere”.

A murit marele campion Gheorghe Broșteanu

Gheorghe Broșteanu era un cunoscut antrenor în domeniul luptelor. Acesta a fost medaliat la Campionatele Europene, fiind ulterior tehnician la CSS Unirea Iași și Membru de Onoare al FRL. Motivul morții marelui antrenor nu a fost, însă, specificat, dar se precizează că a dus „o lungă și discretă suferință”.

Multiplu campion național și medaliat la Campionatele Europene, acesta a fost ulterior şi descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iaşi. Broşteanu a cucerit medalia de argint în 1982, la categoria 90 kg, la Campionatele Europene. A fost multiplu campion naţional şi câştigător a numeroase turnee internaţionale, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi.

 

coral