Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a anunțat data estimată când se vor demola toate garajele de tablă de pe domeniul public. Cifra este 3. “Au fost demolate 3.600 de garaje până la finalul anului 2021, cu cele pe care le desființăm anul acesta ajungem undeva la 5.600 de garaje. După estimările noastre, ar mai fi circa 5.000 de garaje care mai trebuie desființate și estimăm că în trei ani vom reuși să le demolăm și pe acestea”, a spus Tarcea, la Realitatea FM.

Așadar, au fost peste 10.000. AMR (au mai rămas): 5.000.

Nouă garaje, din cele peste 5.000 desființate până astăzi, au fost puse la pământ pe banii Primăriei. În rest, peste tot unde s-au trimis notificări, deținătorii le-au demolat prin mijloace proprii.

Dan Tarcea a explicat însă că este tot mai greu cu demersurile, pentru că până astăzi s-au trimis notifcări acolo unde situația juridică era clară. De acum, vor trebui găsite soluții pentru situațiile unde terenurile sunt revendicate sau există procese.

22-24% este spațiul câștigat cu fiecare garaj desființat, potrivit viceprimarului. Asta înseamnă că, la fiecare patru locuri de parcare, se creează unul nou.

“Ce este important este că se igienizează toate zonele și că apar arbori din aceștia cum plantăm noi, mai groși”, a explicat Tarcea.

 

coral