La început de an, nu sunt puţini cei care îşi planifică să revină cât mai repede în formă.

Dacă sunteţi printre ei, trebuie să ştiţi că cea mai bună dietă a fost declarată, pentru al patrulea an consecutiv, cea mediteraneană.

Dieta se bazează în principal pe plante şi promovează eliminarea sau reducerea pe cât posibil a alimentelor procesate.

Cu alte cuvinte, mai multe legume şi fructe, fasole, linte, cereale integrale, nuci şi seminţe.

Topul a fost pus la punct de publicaţia americanăNews and World Report, după consultări cu medici şi nutriţionişti care au analizat nu mai puţin de 39 de diete publicate în jurnale medicale sau rapoarte guvernamentale.

Dieta Mediteraneană: informaţii de bază

Alimente pe care să le consumi: fructe, legume, nuci, seminţe, verdeţuri, cartofi, cereale întregi, pâine, ierburi şi condimente, peşte, fructe de mare şi ulei de măsline extra virgin;

Alimente pe care să le consumi moderat: carne de pui, ouă, iaur şi brânză;

Alimente pe care să le consumi foarte rar: carnea roşie;

Alimente pe care să le eviţi: băuturile cu îndulcitori, zahăr, carnea procesată, cereale şi uleiuri rafinate.

Dieta Mediteraneană: alimente pe care să le consumi

Este greu să ştim cu exactitate ce alimente se consumă în dieta mediteraneană, iar asta pentru există diferenţe între cele două mari ţări. Însă majoritatea studiilor au observat că această dietă este bogată în plante şi conţine mai puţine alimente provenit de la animale. În orice caz, este recomandat consumul de peşte şi fructe de mare de cel puţin două ori pe săptămână. Bineîneţeles, acest stil de viaţă implică şi activitatea fizică regulată. coral